avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Părinții divorțați locuiesc în casa primită de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Părinții divorțați locuiesc în casa primită de minor ca donație de la bunicii paterni. Are dreptul mama să-și aducă noul soț în această casă?

Suntem divortati de 2 ani cu minor de 13 ani cu domiciliul la mama. Casa in care a ramas sa locuiasca este o donatie de la bunicii paterni pentru minor , iar ambii parinti sunt trecuti ca sustinatori legali.Mama s-a. recasatorit .Are voie sa locuiasca cu noul sot in aceasta casa unde locuieste in continuare si tatal minorulu?. Ameninta ca va pleca cu minorul in orasul parintilor ei, daca fostul sot nu este de acord ca mama sa locuiasca in continuare in acea casa . Care sunt caile legale ?Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cred ca nu am pus eu problema bine.In sentinta de divort se specifica custodie comuna cu domiciliu la mama si locuiesc in casa al carui proprietar este minorul. Nu se specifica altceva. Ma interesa, acum ca mama s-a recasatorit , ii cere acordul fostului sot sa isi schimbe buletinul dupa noul sot tot la aceasta adresa.Acordul este negativ.In aceste conditii fara acordul fostului sot mama poate sa isi schimbe buletinul pe aceasta adresa si fara acest acord?
Buna ziua,

multumesc pentru clarificare in privinta notiunii de partaj.

O zi buna!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
Roxana Ana Cernat , Consultant resurse umane
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Minorul este proprietarul casei, și are dreptul să nu-l primească în casă pe noul soț al mamei. Copilul nu-i chiar atât de mic să nu înțeleagă situația. Văd că nu spuneți nimic despre părerea minorului.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Minorul este proprietar, asa ca tatal sau mama nu au nici un drept acolo fara acordul copilului.

2. Pentru habitatie in locuinta proprietate personala a sa, minorul decide. Daca minorul zice "NU!", atunci clar nu exista loc de interpretari, negocieri sau amenintari din partea mamei.

3. Lasati femeia sa ameninte ca pleaca din oras la parintii ei. Are cale libera, DAR! FARA MINOR! Minorul totusi nu este atât de minor incat sa decida altii pentru el. Are 13 ani iar în curând va avea buletin. Orice "amenintare cu plecarea" sau fortarea acestuia sa isi paraseasca proprietatea fara voia lui, atrage dupa sine niste consecinte penale asupra mamei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
lupciano, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totusi, minorul nu are capacitate de exercitiu, iar parintii sunt cei ce ii administreaza bunurile.
Ce puteti face dvs tatal, e s anh ii dati acordul daca ii e necesar pt schimbarea buletinului si sa nu permiteti intrarea in casa a sotului.
Daca pleaca mama, o poate face cu copilul daca doreste..poate ca doreste si copilul sa plece cu mama. Daca nu, puteti cere ca locuinta copilului sa fie la tata.

Alte discuții în legătură

Probleme partaj in caz divort amiabil la notar gheocont gheocont Divort la notar amiabil semnat Copil .de 11 ani a primit o donatie casa de la bunicii paterni. Tutori sunt trecuti ambii parinti Are dreptul in aceste ... (vezi toată discuția)
Anchetã socialã judiciarã omatcons omatcons Bună ziua, Aş dori să ştiu o părere autorizată cu privire laîncredinţarea unui minor în cazul când părinţii divorţează, iar nici unul dintre ei ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate al casei unde urmeaza sa se stabileasca domiciliul copilului dupa divortul parintilor Simona135 Simona135 Ma puteti si pe mine lamuri intr-o problema referitoare la actul de proprietate al imobilului unde urmeaza sa se stabileasca domiciliul copilului , in urma ... (vezi toată discuția)