avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Daune morale
Discuție deschisă în Executare silită

Daune morale

Bună ziua. Se poate pune proprire pe banii primiți cu titlul de daune morale?
Cel mai recent răspuns: George915 , utilizator 12:19, 25 Mai 2019
Da. De ce nu s-ar putea, dacă sunteți debitor`?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
Dapix, utilizator
Problema este că nu am primit acasă nicio somație sau titlu executoriu, neavand posibilitatea de a face o contestație la executare. Din cate am inteles este o proprire facută de primarie pentru niste amenzi din 2012... Am aflat abia azi de această proprire , cand am incercat sa retrag bani de pe card si surpriza a fost ca era gol... Totusi, am sunat la banca si mi-au spus ca suma e blocată de către ei , iar aceasta va fi deblocată incepand cu ziua de luni. Intrebarea mea este daca voi putea intra in posesia banilor respectivi cand suma va fi deblocată!? Vă multumesc.

Dapix a scris:

Da. De ce nu s-ar putea, dacă sunteți debitor`?

Contestația la executare se face în termen de 15 zile de când ați luat la cunoștință de executarea silita, respectiv de blocarea contului curent. Dacă trec cele 15 zile nu mai puteți face legal contestație, deoarece va fi condiderată tardivă.
Am inteles, multumesc pentru raspuns. Cel mai important aspect este dacă voi putea retrage suma după ce va fi deblocată de catre banca?

Dapix a scris:

Contestația la executare se face în termen de 15 zile de când ați luat la cunoștință de executarea silita, respectiv de blocarea contului curent. Dacă trec cele 15 zile nu mai puteți face legal contestație, deoarece va fi condiderată tardivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire George915 George915 Bună ziua. Mi-a fost depusă o sumă de bani în cont ( bani proveniți din câștigarea unui proces civil, cu titlul de daune morale ) , iar când am vrut ... (vezi toată discuția)
Card salariu blocat dannyc dannyc Buna seara/ziua, Am o problema: am un credit la banca X si in ultimile 2 luni nu am mai reusit sa achit ratele complet - am achitat doar 30% din rata, iar ... (vezi toată discuția)
Obligatia executorului? pendre pendre Buna seara. sant angajst la o firma salarul primesc pe card. Am proprire pentru intretinere copii suma de 1230 ron am primit salar 750 , banca oprit tot ... (vezi toată discuția)