avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate

Buna ziua,
Parintii mei au act de proprietate pe casa si 1000 m teren in jurul casei undeva la tara in Ramnicu Valcea. Dar mai au in jurul casei 4000 de m de livada pe care nu au act. Terenul si casa sunt mostenire de la parintii mamei care au murit de vreo 40 de ani. In 2016 s a facut titlul de proprietate la primarie pe tot pamantul si pe numele tuturor fratilor, dar o parte din ei au murit. Tit in 2016 au platit impozit pe tot pamantul. Tot pe actul de proprietate facut in 2016 este repartizat terenul pentru toti fratii. Ce ne indrumati sa facem in acest caz, deoarece mama ar dori sa treaca cei 4000 de m pe numele ei? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Tadri , utilizator 20:43, 27 Mai 2019
Buna ziua, In primul rand este important de aflat cine este proprietarul de drept al terenului. Acest lucru il puteti afla, in principiu, si de la Primarie. Ulterior, se poate discuta despre oportunitatea unei actiuni in prescriptie achizitiva (uzucapiune). O zi buna
Multumesc frumos pentru raspuns. Deci ce ma indrumati, sa consult un avocat sau un notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara adrianabalusescu adrianabalusescu Avem o matusa care a murit in 1970,aceasta avand 3 nepoti.Dupa moartea ei unul din nepoti sa dus la primarie cu actul de deces si a intocmit titul de ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire pamant sep_emil sep_emil Buna ziua, Va rog daca cineva imi poate da informatia, referitor la un partaj de teren. Daca pamantul este al primariei, si acte sunt facute doar pe casa, ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)