avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura intocmita in Franta - traducere sau original?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura intocmita in Franta - traducere sau original?

Va fi necesara intocmirea unei procuri pentru insotire minor de catre un singur parinte pt. a fi folosita la iesirea din tara . Parintele care va intocmi procura (poate comunica verbal in lb. franceza, dar nu si in scris) se afla in Franta si va merge la un notar (francez) care colaboreaza cu un traducator autorizat. Declaratia va fi intocmita de parinte in lb. romana iar traducatorul o va traduce in lb. franceza, notarul o va autentifica. Practica acelui notar+traducator este urmatoarea- elibereaza acea procura DOAR in lb. romana, pe care notarul isi pune parafa/stampila alaturi de cea a traducatorului.
Este valabila in Romania acea procura emisa in limba romana fara sa fie insotita de acel document intocmit in limba franceza pe care notarul practic il autentifica?
Imtreb acest lucru deoarece o cunostinta din Italia foloseste intodeauna procura in original facuta la notar in Italia insotita de traducerea in romana.
Stiu ca solutie simpla ar fi sa mearga la Ambasada/consulat roman, insa situatia nu o permite.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:13, 26 Mai 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se foloseste originalul in limba in care a fost scris plus traducerea in original, in limba in care se va utiliza, confirmata de autenticitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea din tara a copilului minr IDRaluca IDRaluca Buna ziua,de curand mi s-a intamplat sa nu fim lasati sa iesim din tara,eu si copilul meu minor. Precizez ca avem dubla cetatentie (romana si franceza), ca ... (vezi toată discuția)
Procura iesire din tara minor 14 ani kenno18 kenno18 Buna seara.Fiul meu are 14 ani si are CI.Daca in vara vom merge la tata in Franta ii mai trebuie pasaport sau poate trece vama cu CI si procura de la ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - pasaport minor si calatorie in strainatate lienuta lienuta Ce formular trebuie completat in Romania la notar de catre parintele aflat in Romania ([prin care ii cere acordul celuilat parinte aflat in Franta]) de a iesi ... (vezi toată discuția)