Suntem despartiti de doi ani,dar nu divorțați Soțul meu trăiește cu altcineva.Intrebarea mea este cum sa procedez daca deschid proces de divorț,dacă am vreau avantaj sau daca câștig divorțul.Va mulțumesc!
Daca nu divotati din vina lui, nu puteti pretinde nici plati compensatorii si nici despagubiri.. si mai e ceva, dvs sunteti despartita in fapt de mai mult timp si a intretineti singura, divortul acum, nu va creeaza niciun prejudiciu. Nu e ceva brusc / neasteptat.
daca suferiti de o boala dobandita in casatorie si nu va puteti intretine sau aveti venit f mic, puteti cere de la sot pensie de intretinere.
Deci noi suntem despartiti in fapt de 10 ani si locuim la adrese diferite. Intre timp eu am fost singura, el a avut o multime de "prietene". Cand am plecat, in afara de nepotrivirea de caracter, tot asta a fost principalul motiv "prietenele", mai ales cele de culoare.
Cum procedez sa divortez daca nu reusesc sa-l conving sa mearga cu mine la Bucuresti? Nu avem copii, fiecare am venit cu propriile locuinte separate cumparate inainte de casatorie. Nu avem copii impreuna, ci fiecare separat. Nu I-am luat numele de familie.
Cat ar costa la judecatorie ? La notar trebuie sa cumparam vreun timbre fiscal de undeva ???? Sincer, eu as merge doar pentru divort, depus actele si pa, inapoi la serviciu.
Eu aș opta pentru divorț pentru separare de fapt îndelungată!
Taxa de timbru este 100 lei, la care se adaugă onorariul avocatului, vă va reprezenta acesta!
La notar este imperios necesar acordul ambilor părți!