avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Contraexpertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Contraexpertiza

Buna seara.pe data de 11 noiembrie 2018mama mea a fost implicata intr-un accident in urma caruia a decedat.dosarul este inca la politie.trebuie sa facem contraexpertiza.cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:36, 2 Iunie 2019
Nu ati dat prea multe date, dar strict la intrebarea dvs. raspunsul este: faceti cerere si depuneti-o la dosar.
CpP mentioneaza:
ART. 181 Efectuarea unei noi expertize
(1) Organul de urmărire penală sau instanta dispune efectuarea unei noi expertize atunci când concluziile raportului de expertiză sunt neclare sau contradictorii ori între continutul si concluziile raportului de expertiză există contradictii, iar aceste deficiente nu pot fi înlăturate prin audierea expertului.
(2) Când organul de urmărire penală sau instanta de judecată dispune efectuarea unei noi expertize de către o institutie medico-legală, aceasta este efectuată de o comisie, în conditiile legii.
O nouă expertiză (contraexpertiză) se solicită când considerați că prima expertiză a ajuns la niște concluzii nerealiste. Solicitați în scris efectuarea unei noi expertize arătând motivele care trebuie să fie temeinice, în caz contrar aveți șansa de a nu vi se aproba efectuarea noii expertize
ing. Ioan Ciobanu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prețul unei contraexpertize VIonela VIonela Bună ziua ! Mă constitui parte vătămată într-un proces penal în care tatăl meu a fost lovit mortal de o mașină al cărei șofer nu avea permis și a ... (vezi toată discuția)
O proba contestata se readministreaza in cursul urmariirii penale - explicatie ciurli_si_burli ciurli_si_burli Nu inteleg in concret la ce se refera aceasta. Sintagma implica faptul ca daca se contesta o proba in cursul urmaririi penale / judecata, proba respectiva se ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza tehnica auto gstoian gstoian Buna seara! Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: O expertiza tehnica auto se mai poate ataca in instanta sau ramane definiotiva? Se mai ... (vezi toată discuția)