avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen de judecată
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen de judecată

Vă rog frumos, lămuriți-mă într-o problemă:
-avocatul meu a depus la judecătorie cerere de evacuare a chiriașului meu pentru neplata chiriei în data de 06.05.2019, după notificarea de 30 de zile prin intermediul unui executor judecătoresc.
deci cererea este depusă în data de 06.05.2019, în data de 20.05.2019 în portal apare o modificare.
Inițial, avocatul mi-a spus că în maxim 5 zile de la data depunerii cererii voi obține hotărârea judecătorească de evacuare.
Astăzi suntem în 30.05.2019, au trecut demult cele ,,5 zile,, și, verificând personal portalul judecătoriei constat că nici până acum nu s-a stabilit ,,data ședinței!,,
Întrebarea mea este - ce se întâmplă?? care poate fi motivul întârzierii?
În tot acest timp eu ca proprietar trec prin stres mare. Chiriașul îmi râde în nas, consumă și folosește bunul meu, îmi arată lacătul de la ușă spunându-mi că nu am voie să pun mâna pe el, etc.... Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mony47bz , utilizator 14:21, 3 Iunie 2019
Av dvs nu trebuia sa promită că acțiunea se va judeca în termen de 5 zile ,în mod cert se va judeca în funcție de volumul de munca
al instanței dar cand o sa fie primul termen este greu de estimat.Chiar dacă este o cauza care teoretic se judeca cu celeritate în practică celeritatea poate dura câteva luni.Nu va rămâne decât să urmăriți cand o sa fie fixat termenul.
of of of, așa o fi, doamne dumnezeule!!!! ce să mai zic? chiriașul a plecat din locuință, contractul de închiriere nu este reziliat dar nu a predat cheile (menționez că chiriașul a schimbat lacătele). Eu nu am voie să intru în locuință, pe rol se află procesul de evacuare fără termen fixat de judecată. Locuința este abandonată, vizitată din când în când de chiriaș. Ce mai pot face ca să pot intra în casuța mea dragă pe care am cedat-o cu așa ușurință!!!!!!!!!!!!!!!!! Vă mulțumesc anticipat! Se poate înainta o acțiune de integrare a mea în spațiu în sistem de urgență?Deci, durerea mea este că totul durează....., răbdare......., dar casa e abandonată, dacă ia foc???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen proces mony47bz mony47bz ,,evacuare art. 1033 CPC ş.u.,, ce fel de proces este și cât poate dura? (vezi toată discuția)
Chirias luat in spatiu ballo ballo La expirarea contractului de inchiriere (inregistrat la ANAF) sau anularea acestuia pentru neplata chriei pot evacua din locuinta chiriasul indiferent de ... (vezi toată discuția)