avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nepotul poate partaja in acelasi dosar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nepotul poate partaja in acelasi dosar?

Bunciii au cumparat o casa de locuit. Acestia aveau un copil, tatal nepotului. Bunicii au decedat, tatal a decedat, iar nepotul, care mai are 2 frati și mama lor, vor sa deschida mostenirea tatalui. Dara cesta nu a deschis la randul lui, mostenirea de la parintii lui, fiind unicul copil.

Se poate deschide intr-o singura actiune 2 mosteniri?
Este undeva vreun exemplu de actiune de acest mod?

Multumesc.
Buna ziua,
Da, se pot deschide doua mosteniri in aceeasi actiune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa înțelegeți și dvs și alți useri/participanți la forum ca nu exista modele gata facute pt acțiuni.Fiecare acțiune facuta de un av este motivată în fapt,în drept conform situatiei din cauza respectiva,noi nu scoatem modele din pălărie și completăm doar numele părților.Daca nici atunci când este vorba de un partaj în care se pot castiga sau pierde ceva bănuți părțile nu inteleg sa isi angajeze un av atunci când sa o faca la o amendă de ratb de 50 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa bunici alinaramonaburcea alinaramonaburcea Buna ziua, bunicii mai au avut 3 copii dintre care unul a decedat înaintea ambilor bunici intrebarea mea este, nepotul mai are drept la mostenire daca tatăl ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa scaderea termenului legale. baracescumihai baracescumihai Locuiesc in casa bunicilor care au decedat de mult .S-a facut succesiunea dupa decesul bunicului ,in urma careia au ramas mostenitori bunica ,tatal meu si inca ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire victor ursutiu victor ursutiu buna ziua. bunicul meu a decedat si in testamentul pe care l-a facut, a lasat totul impartit in parti egale intre cei trei copii ai lui si nepotul lui, adica ... (vezi toată discuția)