avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! - program de lucru inegal, dreptul la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! - program de lucru inegal, dreptul la concediu

Am și eu o nelămurire!
Lucrez de Luni până vineri de la 8-19, sâmbăta de la 8-17, iar duminica 8-14. Următoarea săpt sunt liberă. La acest program de munca , cate zile de concediu trebuie sa am?
Mulțumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Imam , utilizator 18:49, 3 Iunie 2019
In contractul individual de munca cate zile aveti trecute?
Minim 20 de zile lucratoare.
Cornel Vasile a scris:

Minim 20 de zile lucratoare.

In contractul de munca scrie 21 de zile, dar când am cerut concediul mi s a spus că: având acest program nu se poate deoarece nu lucrez orele necesare intr un an de zile(sau cam așa ceva, că nu se ajunge la un nr de ore pentru a avea dreptul la concediu), și să consider concediu săptămâna aceea în care sunt liberă ,după o săptămână de munca. Chiar nu mă pricep deloc la așa ceva și va mulțumesc pentru ajutor!

Ionut.ion a scris:

In contractul individual de munca cate zile aveti trecute?

21 de zile, dar cică nu îndeplinesc Nr de ore pe care ar trebui sa le lucrez Intr un an , și de aceea nu am dreptul la concediu.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va induce in eroare cine v-a spus asa ceva ... aveti dreptul la CO, indiferent de programul de munca.

Baza legala:
art.39
(1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
...
c) dreptul la concediu de odihna anual;
....

art.144
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Cornel Vasile a scris:

Va induce in eroare cine v-a spus asa ceva ... aveti dreptul la CO, indiferent de programul de munca.

Baza legala:
art.39
(1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
...
c) dreptul la concediu de odihna anual;
....

art.144
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Mulțumesc pentru tot!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna carmen gusa carmen gusa Buna ziua, lucrez intr-o firma unde programul de lucru este astfel;doua zile lucram 16 ore iar doua zile le avem libere, netinandu-se seama ca e sambata sau ... (vezi toată discuția)
Zilele de sarbatoare si zilele libere date de catre guvern le muncesc TudorRO TudorRO buna ziua , lucrez intr o firma ca paznic (mentionez ca firma respectiva nu este firma de paza) cu programul de lucru 21:00-8:00 suntem 2 care facem aceste ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Adriana Nan Adriana Nan Bună ziua! Aș dori să știu dacă eu lucrez program de 12 ore si 2 zile cu 2 zile libere am dreptul sa imi i.au concediu de odihnă în continuarea celor 2 ... (vezi toată discuția)