avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? Aș vrea să am actele de proprietate în regulă

Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii.
Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a zis ca am terminat cu ei. Nu stia insa nimeni sa-mi zica ce trebuie sa fac mai departe. Cautand pe net n-am reusit sa gasesc mai multe informatii.
As vrea sa stiu ce trebuie sa mai fac ca sa am toate actele pe numele meu. Banuiesc ca trebuie sa obtin intabularea pe numele meu si inscrierea in cartea funciara (daca nu a facut-o deja banca). Sunt nul la chestii birocratice... Am sunat la un notar, dar nu cred ca au inteles nici ei foarte bine situatia mea... de parca nimeni nu si-a mai achitat pana acum creditul imobiliar...
As vrea sa am toate actele in regula si pe numele meu, daca am nevoie vreodata sa dovedesc ca imobilul este al meu si nu al meu si al bancii.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:35, 11 August 2023
La notar se stabileste o intalnire cu reprezentantul bancii, se achita c/v actului de radiere a ipotecii, act care va fi trimis la cartea funciara. Veti avea declaratia reprezentantului bancii ca ati platit si ipoteca se radiaza si veti avea extras de la cartea funciara unde se consemneaza ca sunteti proprietar. Succes! Dureaza destul de mult pana vine reprezentantul bancii la notar.
teoria e asa: Noul Cod Civil
Art. 2419:
Obligația de radiere
În cel mult 10 zile de la data la care obligația garantată a fost plătită, creditorul ipotecar este obligat să ceară operatorului arhivei radierea ipotecii. Creditorul ipotecar care omite să solicite radierea ipotecii răspunde pentru prejudiciile directe sau indirecte aduse debitorului și constituitorului ipotecii. În acest caz, valoarea daunelor-interese ce urmează a fi plătite nu poate fi mai mică decât echivalentul în lei al sumei de 500 euro.
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am achitat creditul imobiliar astazi. de la banca nu mi s-a dat ... Eugenia201075 Eugenia201075 Am achitat creditul imobiliar astazi. De la banca nu mi s-a dat nimic. Maine au spus sa vin sa inchida contul. Va intreb... ce mai am de facut ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)
Radierea ipotecii ilieemanuela ilieemanuela un credit care a fost achitat integral in 2010 in luna iulie,am constatat ca ipoteca nu a fost radiata in iulie 2014 din cartea funciara intrbare: care erau ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)