avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restituirea garantiei de buna executie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restituirea garantiei de buna executie

Avem urmatoarea situatie: un contract de prestari servicii transport incheiat cu asocierea formata din patru societati care asigura transportul salariatilor. Liderul asocierii a depus in contul din trezorerie 0,5% din garantia de buna executie, conform contract. Contului de garantie a fost deschis de liderul asocierii iar pe parcursul derularii contractului beneficiarul a virat sume retinute din facturile emise de liderul asocierii si membrii asocierii (prestatorii serviciilor de transport), reprezentand garantie de buna executie aferenta contractului. La finalizarea contractului beneficiarul a transmis catre trezorerie adresa privind eliberarea garantiei de buna executie aferenta contractului si inchiderea contului de garantii. Liderul asocierii retrage din contul din trezorerie suma reprezentand garantie de buna executie si vireaza asociatilor garantia constituita prin retineri succesive din facturile emise de fiecare asociat. Intrebarea este daca memebrii asocierii mai pot avea pretentii la beneficiar asupra retinerilor din facturi reprezentand garantie de buna executie, constituita in contul din trezorerie.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Eliberarea garantiei de buna executie adela.szekely adela.szekely Cum se restituie garantia de buna executie aferenta unui contract de prestari servicii, constituita in contul deschis de liderul asocierii, la trezorerie? Pe ... (vezi toată discuția)
Garantii de buna executie negut_dorina negut_dorina buna ziua,am si eu o intrebare sa facut o factura de vanzare pe garantie de buna executie cum o inregistrez? este facuta fara tva si se incaseaza prin banca la ... (vezi toată discuția)
Scrisoare bancara de buna executie ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Scrisoare bancara de garantie de buna executie cand se solicita de catre autoritatea contractanta: la deschiderea ofertelor pentru licitatie sau ... (vezi toată discuția)