avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Am un vecin care tine capre in oras la 10 min de centru
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Am un vecin care tine capre in oras la 10 min de centru

Buna,

Am o problema cu un vecin care tine 6-7 capre in curtea lui (este proprietar), pe langa astea caprele le tine langa perete din spatele casei mele (seara mai aud cum lovesc caprele in pereti) si ca nu era destul are caini si multi sobolani (care din cand in cand imi mai fac vizite). Nenea e batran si cred ca putin cu probleme la mansarda. Pe langa mirosul foarte neplacut, cainii foarte rai care omoara tot ce intra in curte (toate fiintele moarte raman acolo de obicei, am vazut prind gard multi sobolani morti) curtea lui este o jungla. Are maracini, iarba si multe gunoaie (mai cauta prin gunoi si cara acasa tot ce gaseste).
Am incercat sa fac reclamatii la DSP, primarie etc dar in afara de o vizita la fata locului si probabil o amenda nu au facut nimic.
Exista vreo modalitate prin care l-as putea obliga sa curete curtea sa il duca la azil sau orice?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:57, 6 Iunie 2019
Sesizarile pe care le faceti la DJSP, DJSV, primarie trebuie facute in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Daca nu primiti raspuns scris cu masurile intreprinse, in termen de 30 de zile conform OG nr. 27/ 2002, art.8 puteti deschide actiune in contencios administrativ in baza Legii nr. 554/ 2004.
Puteti deschide separat o actiune in instanta impotriva vecinului si sa obtineti o hotarare judecatoreasca in sensul dorit de dvs.
Buna,

Multumesc mult! :)

Sesizarile le-am facut in scris, am primit scrisoare de la primarie si a fost chiar si un control in curtea domnului dar degeaba. Multumesc de sfaturi, voi continua cum ati sugerat si voi merge chiar si in instanta daca trebuie. Toti vecinii din jurul lui ne plangem, doar ca putini mai vor sa si faca ceva.

Multumesc frumos,
Mada
Macar sesizarile scrise pe care le faceti pot fi semnate si de vecini, ca tot nu-i costa nimic. Sesizarile comune pot avea un impact crescut asupra autoritatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini cu grajdul langa casa si miros insuportabil Ciorceri Ciorceri Buna ziua avem un vecin care mai dégraba e chirias casa unde stam e stil saseasca cu poarta dinaia mare avem niste vecini care isi agreseaza caii adica ii ... (vezi toată discuția)
Miros pestilențial de la vecin kanai kanai Bună ziua, aș vrea să intreb care ar fi calea de urmat în următoarea situație: de ceva vreme (cel puțin un an), din apartamentul unei vecine vine un ... (vezi toată discuția)
Erbicidare gabriel298 gabriel298 Buna ziua, Am o problema si nu mai stiu la cine sa ma adresez. Vecinul meu mi-a erbicidat o portiune de circa 20 cm de-a lungul gradinii. Este al doilea an ... (vezi toată discuția)