avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii recalculate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii recalculate

Bună ziua, referitor la recalcularea pensiilor ma poate lamuri cineva unde se face aceasta ? Se face la Casa de pensii a județului sau este sistem electronic către minister si acesta face și eliberează decizia pe care Casa de pensii o trimite catre persoana in cauza.
Socrul meu a fost luna trecută la Casa de pensii având 24 ani si 8 luni gr 1 in subteran , pensionat in 2001 si nici macar nu era pe liste.
O doamnă de la ghișeu l-a trecut pe un caiet cu promisiunea că îl introduce în sistem....
Săptămâna aceasta am sunat din nou si iar nu era pe listă pt transa 2.
El nu a intrat deloc până acum la vreo recalculare.
Are cineva vreo idee sau o recomandare referitoare la această situație?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:30, 6 Iunie 2019
Daca nu va lamuresc cand intra in recalculare, depuneti la casa locala(sau trimiteti prin posta cu confirmare de primire) o cerere de recalculare in baza legii 221/2018 insotita de un cupon de pensie si de o copie C.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand voi beneficia de prevederile legii nr. 221/2018. imparatulcel imparatulcel Gen:masculin Data nasterii:14.10.1951 Stagiul de cotizare:29 Alte date:stagiu complet, mecanic de locomotiva, CFR. Intrebare: Buna seara. Am primit ... (vezi toată discuția)
Pensie mafinescuingrid mafinescuingrid Buna ziua,daca tatalui meu,la decizia de pensie din 2012,i-a fost adaugat la stagiul de cotizare un nr de ani aferenti celor 15 lucrati in grupa a doua de ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2018 sandu65 sandu65 Buna seara, am trecut in decizia de pensionare (in baza legii 263/2010,)urmatoarele: stagiul total de cotizare realizat :-47 ani,2luni,18 zile din ... (vezi toată discuția)