avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz Inmatriculare masina SUA - merita sau nu sa merg ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz Inmatriculare masina SUA - merita sau nu sa merg in instanta?

Buna,

V-as ruga sa imi spuneti daca am vreo sansa in instanta de castig referitoare la urmatoarea problema:
Anul trecut 2018 Februarie am achizitionat o masina din SUA. Aceasta a trecut testul RAR si actele au ajuns la cei de la inmatriculari auto in februarie 2019 care pur si simplu mi-au dat dosarul inapoi dupa 2 luni cu un refuz verbal motivul fiind lipsa "Certificate of Title". Masina are "Salvage certificate of Title" si toate actele, taxe vamale chiar si "Vehicule Registration Certificate" echivalent certificat de inmatriculare. Intradevar lipsesc placutele de inmatriculare din SUA insa acelea se iau jos odata vanduta masina. De asemenea mentionez faptul ca am primit numere rosii pe 3 luni exact cu aceleasi acte. Am studiat legislatia si nu scrie nicaieri despre ce certificate sunt admise si ce certificate nu se admit. Am vb si in SUA si nu se poate elibera un alt act, decat in cel mai bun caz daca masina e in state sa imi dea un "Prior Salvage Certificate of title", mentionand ca e o problema de procedura la noi in tara refuzul de inmatriculare. De asemenea pana la sf. lui 2018 stiu masini similare ca acte care s-au inmatriculat. In alte tari europene este posibila inmatriculare gen Ungaria, Cehia, Polonia. Cei de la inmatriculari motiveaza refuzul de un document venit de la Bucuresti la nivel de tara cum ca doar cu "Certificate of title" se pot inmatricula masinile. Multumesc anticipat pt. raspuns.
Salut si eu sunt in acceasi problema cu o masina cumparata din germania, fiind importata din sua. Tu in ce judet ai incercat s-o inscrii? Ceea ce nu inteleg eu, este ca ,odată trecut testul rar nu vad de ce nu se poate inmatricula? Pana la urma ei decid care masini pot circula sau nu!
Salut! Am aceeași problema. Oare pana la urma ai reușit sa o înmatriculezi in România? Dacă da, ai putea sa îmi lasi in contact de al tău?
Buna ziua,
Am întâmpinat și eu aceeași problema cu o mașina importata din SUA. Am citit legislația in vigoare și nu am găsit nici o lege prin care sa interzică înmatricularea mașini dacă este apt din punct de vedere mecanic și tehnic. Am cerut in scris sa mi se comunice de ce nu vor sa-mi înmatriculeze mașina refuzandu-mi... chiar încă m-au luat la misto “cine Te-a pus sa cumperi mașina din America, hai pleacă “, mi se Pare un abuz deja ne putând sa-mi folosesc un bun dobândit. Chiar nu exista nici o soluție pentru înmatriculare, sau acuma acei oamenii care ne-am achiziționata aceste autovehicule rămânem cu o paguba de mii de euro ?
Salut, ați reușit pana la urma ceva ? Samsari aduc mașini răsturnate și le înmatriculează și nu le mai zice nimeni nimic dacă ați reușit as vrea sa știu și eu cum
Salut,
Din pacate in România nu am reușit nimica, nici un răspuns cât de cât concret nu am primit
Am fost luni in Ungaria acolo este posibil fără probleme, in 3 săptămâni primesc numerele finale și înjur de 250.000 ft echivalentul a 800€, înmatriculare cu asigurare și onorariu firmei care se ocupa de înmatriculare

Alte discuții în legătură

Lipsa brief original belgia la inmatriculare in romania radutrifan radutrifan Am o masina adusa in tara de catre o firma importatoare romana, cumparata de la o firma din germania, masina fiind din belgia de la o firma de leasing. Am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto Tomix Tomix Buna ziua, As avea o intrebare cu privire la inmatricularea unui autovehicul inmatriculat in Romania. Am achizitionat un autovehicul inmatriculat in ... (vezi toată discuția)