As vrea sa construiesc o casa pe terenul tatalui meu .Nu am acte de proprietate pe acest teren . De fapt nu s-a dezbatut succesiunea de pe mama care este decedata. Santem 4 frati .Ce trebuie sa fac ca sa pot construi aceasta casa? Ce drepturi am in urma dezbateri succesiuni? Cat din partea mamei si cat din partea tatalui,care este in viata.Pana la dezbaterea succesiuni as putea sa incep conctructia ?
Vad ca toti se feresc sa va dea un raspuns clar si concis , asa ca fac eu lucrul acesta!
Speta este foarte simpla: tatal dvs fiind in viata are dreptul la 1/2 plus 1/4 din jumatatea sotiei decedate , deci are dreptul la 5/8 din intregul teren!
Restul se imparte intre cei 4 frati daca toti vor accepta mostenirea!Asta inseamna ca aveti dreptul la 3/32 din acel teren!
Sfatul meu este sa nu construiti nimic pana nu aveti clar cota dvs parte din teren individualizata!
Succes!
Mostenire
maria1956
Terenul pe care este construita casa parintilor mei este mostenit de tata iar casa este construita in timpul casatoriei cu mama.Ce mi se cuvine mie la ... (vezi toată discuția)