avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajata si in concediu de crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajata si in concediu de crestere copil?

buna ziua as vrea sa stiu daca se poate sa fi si angajat si sa iei si indemnizatie,bineinteles stiu ca nu e legal.astea fiind spuse tin sa va comunic si anume ca sunt in concediu de crestere a copilului si aceasta expira in iulie 2010 ,eu in acest moment m-am angajat,dar nu am anuntat pe nimeni nici pe fostul angajator ,cu toate ca trebuia sa imi iau contractul de colaborare de la ei dar nu a fost nevoie fiindca il aveam.la medicul de familie nu am dus vreo adeverinta de serviciu cu toate ca m-i sa eliberat o adeverinta precum sunt apta de munca,iar numele m-i l-am schimbat .deci intrebarea mea este pot sa fentez statul?
X-(=D>
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 10:41, 7 Decembrie 2009
Incredibil dar adevarat! Nu cred ca a existat o singura persoana care sa nu va sfatuiasca sa renuntati de buna voie si sa respectati prevederile legale!
Va inteleg ca suma acordata de stat este foarte mica dar nu pot fi de acord cu incalcarea legii!
Nu puteti fenta statul.
Noul angajator va depune declaratiile si din acel moment sunteti in culpa.
Legea e nedreapta, dar asta nu presupune nerespectarea ei.
Trebuie sa va stabiliti prioritatile: fie va multumiti cu putin si va cresteti copilul in siguranta, fie renuntati la ajutorul pt. creserea copilului, va angajati si va vedeti copilul o data pe saptamana, cum ati afirmat.
Un dosar penal e ceva grav si foarte serios, o pata in cazierul dvs. astfel incat orice angajator va fi reticent la o eventuala cerere a dvs. de angajare.
Sincer, cred ca nu merita sa riscati pentru atat de putin.
Nimeni nu este mai presus de lege.Aceasta trebuie repectata ca ne convine sau nu.Veti ajunge in situatia sa restituiti suma incasata necuvenit si o amenda.
Dvs. decideti pe ce parte a baricadei vreti sa fiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre amnistia fiscala la mame Radulescu Adela Radulescu Adela Am beneficiat de indemnizatia de crestere al copilului iar in acelasi timp am realizat venituri suplimentare din activitatea de agent de asigurare, venituri in ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie este supus popririi bancare? MihaelaNiculae MihaelaNiculae Buna ziua, As dori sa stiu daca stimulentul de insertie (500 lei) garantat de stat dupa intoarcerea mai devreme la serviciu dupa concediul de crestere a ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata Alexia77 Alexia77 Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie dar intrucat nu am lucrat in ultimele 12 luni o sa mearga sotul meu in concediu de crestere a copilului. Am fost ... (vezi toată discuția)