avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nume locatari pe panou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nume locatari pe panou

Bună ziua, am niște vecini care și au șters numele de pe panoul cu locatari aflat la parterul blocului.Ei obișnuiesc sa facă mici infracțiuni și bănuiesc ca pt a și acoperi urmele. Am întrebat pe președinta asoc prop și a invocat gdpr, protecția datelor personale.
E legal ce au făcut acei locatari? Dar în cartea de imobil e legal sa nu actualizeze datele? Dar ce a spus președinta asoc prop în leg cu prot date personale, e potrivit cu situatia?
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: DaniSarah , utilizator 01:21, 18 Iunie 2019
Bună ziua! În asociația noastră, nu se afișează decât numărul apartamentului, ca să nu ,,lezăm,, intimitatea cuiva, deși mie nu mi se pare nimic ne-la-locul-lui să-mi apară numele. Cât despre cartea de imobil, fiecare interpretează cum vrea și cum îi convine. Unii spun că acolo trebuie să apară doar proprietarii, proprietari care, câțiva dintre ei, NU VOR, să dea datele cerute. La hotel le dai, la asociație nu, pentru că președintele pare ,,suspect,, în mintea unora. Proprietarii nu vin cu datele locatarilor lor (chiriașii) din 2 motive: nu vor să știe nimeni câți a lăsat să locuiască în proprietatea lor... sau... nu au documente de închiriere sau comodat și cred ei că cineva îi va pârî la ANAF. Și uite așa, și președintele, la fel ca și locatorii, au problemele lor.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
DaniSarah, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simpla afisare a numelor locatarilor nu intra sub incidenta datelor cu caracter personal
Actualizarea cartii de imobil este legal prevazuta si in caz de control politia teritoriala are autoritatea si competenta sa aplice sanctiuni
in ce lege se prevede actualizarea cartii de imobil si obligativitatea afisarii numelui pe lista de locatari?oare in legea evidentei populatiei sau a politiei?
Art. 57. - Legea 196/2018
Președintele asociației de proprietari are următoarele atribuții:
i) întocmește și actualizează cartea de imobil, în conformitate cu legislația în vigoare;
Legislația în vigoare:
CARTE IMOBIL: Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 290/2005.
LISTA DE PLATĂ: Ordinul Ministrului de finante OMFP 1969 din 2007
ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BLOC _____
DATA AFIŞĂRII: _____
DATA SCADENTĂ: ______
DATA SCADENTĂ (fără FOND DE RULMENT): ______
PERIOADA DE AFIŞARE: ______
LISTĂ DE PLATĂ A COTELOR DE CONTRIBUŢIE LA CHELTUIELILE ASOCIAŢIEI DE PROPRIETARI
BLOC ___SCARA __ Luna___ Anul ___


Nr apartament/spaţiu ///Nr persoane carte imobil ///Nr curent persoane///Suprafaţa utilă...

CONCLUZIE: nici numele președintelui, nici al comitetului executiv, nu ar mai trebui afișate. Mai mult, strict după alte interpretări după OMFP-ul ministrului de finanțe, nici copiile de pe procesele verbale ale adunărilor generale nu ar mai trebui afișate la avizier, pentru că acolo apar numele și semnăturile participanților.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2019
DaniSarah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restantieri la intretinere RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Sunt Administrator intrun bloc unde avem restantieri. Le-am facut instiintari la toti restantieri cu semnatura de primire. Eu cunosc Legea 230/2007 dar ... (vezi toată discuția)
Gdpr asociatii proprietari asocvellashabitat asocvellashabitat Listele de intretinere pot sa cuprinda numele/prenumele proprieterilor de apartamente din blocul respectiv? Legea ma obliga sa afisez lista cu persoanele din ... (vezi toată discuția)
Carte imobil magda_oancea magda_oancea Buna seara, Mai este necesara inscrierea in cartea de imobil a proprietarilor/chiriasilor? La avizer trebuie afisate numele ... (vezi toată discuția)