avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributia la CAS se poate plati si daca nu esti ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributia la CAS se poate plati si daca nu esti angajat ?

Buna ziua,
Doream sa stiu daca contributia pentru pensia de stat (CAS-ul) se poate plati din mana , asa cum se poate plati CASS-ul (contributia pentru asigurarile sociale) , daca nu esti nicaieri angajat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 12 Iunie 2019
Da, contributia pentru asigurarile sociale (pensie) se poate plati din mana in baza unui contract incheiat cu Casa Teritoriala de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu anaf MARLENUTA MARLENUTA Buna ziua 1.Am o nelamurire legata de legea (CAS si CASS) in vigoare de la 01 iulie 2012. Inainte, cine dorea sa plateasca CAS si CASS pentru stagiul de ... (vezi toată discuția)
Contributia la sistemul de pensii si la sistemul de sanatate Adriana68 Adriana68 Buna ziua, Am terminat perioada de somaj si as dori sa stiu care este valoarea minima a contributiei la pensie si daca CAS-ul este obligatoriu de ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot asigura la pensie si sanatate? gabitza1980 gabitza1980 Buna seara.Am si eu urmatoarea intrebare: pentru a beneficia de pensie la batranete si de asistenta medicala, pot platii contributiile CAS si CASS din mana ... (vezi toată discuția)