codul rutier
Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
la care parte a frazei se refera - dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale?
Nu am contrazis domne pe nimeni. Dupa cum ti-a scris si domnul cons. juridic, art 106 e foarte clar si a fost aplicat corect. In cel de-al doilea raspuns pe care ti l-a dat domnul cons juridic sa-ti spun eu... face misto de tine. Eu ti-am zis pe sleau si vad ca nu vrei sa ma crezi. Daca nu se aplica atunci de ce-l mai puneau in lege? Inca odata iti spun art 106 e foarte clar si spune ca dreptul de a conduce se suspenda in cazul de consum de alcool SAU in caz de neacordare, etc etc DACA s-a produs un acident. Adica fara doar si poate chiar daca nu ai clintit un pai de pe drum, de te-a prins baut ramai fara permis
In postul celalalt nu te-am prea inteles ce ai vrut sa spui insa dupa cum ti-am scris si acolo sa zici multumesc ca ai scapat cu atat, ca de te prindea mai devreme sigur ieseai cu 0,8 si atunci luai cu suspendare.
Cred ca @miba intreba daca e obligatorie prezentarea in vederea sustinerii testului de verificare a cunostintelor, nu daca se suspenda permisul.
Domnul zahariamarius nu a facut misto, raspunsul la intrebarea dvs. este, intradevar, NU! (nu s-a produs nici un accident).
Ba eu personal cred că domnia dumnealui crede că dacă nu a produs un accident militienii nu trebuie sa-i ia permisul chiar daca e băut. Vezi pentru sustinerea acestei argumentari postul pe care l-am pus in data de 25 si in care am citat pe utilizatorul care a initiat aceasta discutie.
Deci inca odata, art 106 e foarte clar, se aplica si in cazul domniei dumnealui care a baut si s-a urcat la volan o sa stea 90-120 de zole pe dreapta si se va prezenta la testul pentru redobandirea permisului de conducere şi ceea ce este cel mai important nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare
Mai clar de atat nici ca se poate. Asta doar daca vrem asa sa vorbim sa ne aflam in treaba sau daca nu vrem sa acceptam ca am gresit...
cu cele 90 zile e clar.
raman totusi la parerea mea ca articolul 106 alin 1 lit a putea fi mai explicit.
am gasit un raspuns clar(cum ar fi trebuit sa fie si cel din codul rutier) aici [ link extern ]