avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Taxe pentru PFA cu Norma Venit si Pensionar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Taxe pentru PFA cu Norma Venit si Pensionar

Buna ziua - ce taxe (obligatorii si optionale ca procent) se platesc de catre un PFA cu Norma de venit de 26000lei in 2019 daca din 17 Mai 2019 este si pensionar si doreste continuarea ca PFA pana la sfarsitul anului? De asemenea, daca a depus deja declaratia unica inaintea obtinerii deciziei de pensionare, cand trebuie depusa cea rectificativa (pana la sfarsit de iulie sau inceput de 2020 dupa ce inchide PFAul la sfarsit de an)? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:44, 13 Iunie 2019
Foarte repede puteti sa depuneti declaratia unica prin care sa rectificati adica sa anulati doar daca in prima faza ati bifat la contributia pentru pensie indeclaratia unica depusa deja pentru 2019. Daca in prima faza nu ati bifat ca trebuie sa platiti si contributiile sociale, nu mai depuneti rectificativa.
Deci ca pfa pensionar obligatoriu platiti impozitul pe venit si la contributia la sanatate doar daca venitul net al pfa, adica total incasari - total cheltuieli deductibile anuale, sunt peste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întâmpin câteva dificultăți legate de completarea declarației unice pentru pfa cu venit 0, vă rog să mă ajutați Bogdan52 Bogdan52 Buna ziua, Intampin cateva dificultati legate de completarea formularului pentru declaratia unica. Sunt PFA individual cu impozitare in timp real, insa anul ... (vezi toată discuția)
Rectificare declaratie ptr plata cas, pfa pascandreea pascandreea Buna ziua, as dori sa cer ajutorul in ceea ce priveste completarea declaratiei unice ptr pfa. Atunci cand am completat declaratia nu am inteles cum se ... (vezi toată discuția)
Trebuie să plătesc sănătate pe 2018? pfa nae2012 nae2012 Bună ziua. Sunt pfa in 2018 am realizat aproximativ 20.000 net iar când am depus declarația unica nu am bifat nimic la sănătate. Totuși pe siteul casei ... (vezi toată discuția)