avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Poliția mi-a cerut ștampilă ANAF pentru contractul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Poliția mi-a cerut ștampilă ANAF pentru contractul de închiriere

Bună-ziua,
Trebuie să îmi reînnoiesc cartea de identitate pentru că a expirat. Locuiesc cu chirie. La poliție mi-au spus că trebuie ca contractul de închiriere să fie ștampilat de către ANAF. Am făcut puțină cercetare și am văzut că obligația de a înregistra contractele de închiriere a fost scoasă din legislația fiscală în martie 2018 prin ordonanța de urgență a guvernului nr. 18/2018 iar ulterior în februarie 2019, înregistrarea a fost repusă ca opțională.
Vreau să vă întreb dacă cei de la poliție sunt neinformați sau este ceva ce nu știu?
Mulțumesc anticipat.

P.S.: Nu știu dacă am nimerit forumul.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
Plethonis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Plethonis , utilizator 14:58, 13 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Ați fost singur la Evidență, nu cu proprietarul, așa e?
Cerința de a avea contract înregistrat la ANAF ține de o procedură internă de la Evidență, nu de legislația fiscală: scutește proprietarul de un drum pentru a da declarația de primire în spațiu pentru că, evident, omul este de acord să locuiți în proprietatea lui din moment ce a înregistrat contractul.

Da, așa este, am fost singur, fără proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sora mea a plecat in strainatate si eu i-am dat bani ... Adrian8571 Adrian8571 Buna ziua. Sora mea a plecat in strainatate si eu i-am dat bani pentru un apartament din Bucuresti, insa nu am facut contract de vanzare-cumparare deoarece ... (vezi toată discuția)
Chirias cu contract de inchiriere fara stampila anaf zadirion zadirion Sunt in Bucuresti. Ma aflu in imposibilitatea de a obtine viza de flotant deoarece copia mea dupa contractul de inchiriere nu contine stampila ANAF, doar ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate - luare in spatiu Cristian_CDN Cristian_CDN Carte de Identitate - Luare in spatiu Buna ziua, am o intrebare legata de \"luarea in spatiu\". Eu m-am intors in Romania, sunt plecat de aproape 34 de ani. ... (vezi toată discuția)