avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calculul facilităților acordate salariaților cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calculul facilităților acordate salariaților cu activitate în construcții: cum se calculează cifra de afaceri totală cumulată de la începutul anului, inclusiv din luna de raportare?

Veniturile din vanzarea marfurilor altele decat cele din productia proprie intra in" cifra de afaceri totala cumulata de la inceputul anului,inclusiv din luna de raportare " calculata pentru acordarea facilitatilor salariale conform OU 114?Dar la veniturile din vanzarea activelor cum ne raportam?
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tatiana1 , utilizator 12:59, 21 Iunie 2019
Ordin 2165/2019:

Reguli în vederea determinării "Cifrei de afaceri totală cumulată de la începutul anului, inclusiv din luna de raportare" şi "Cifrei de afaceri cumulată de la începutul anului realizată efectiv din activitatea de construcţii conform art. 60 pct. 5 din Codul fiscal, inclusiv din luna de raportare":
1. La determinarea "Cifrei de afaceri cumulată de la începutul anului realizată efectiv din activitatea de construcţii conform art. 60 pct. 5 din Codul fiscal, inclusiv din luna de raportare", pentru stabilirea veniturilor din vânzarea de produse, se iau în calcul numai veniturile realizate din vânzarea produselor finite, semifabricatelor, produselor reziduale şi a mărfurilor, care sunt obţinute din producţia proprie. Nu se iau în calcul veniturile din vânzarea de produse achiziţionate în scopul revânzării.
Multumesc ,dar intrebam despre cifra de afaceri totala cumulata de la inceputul anului
tatiana1 a scris:

Multumesc ,dar intrebam despre cifra de afaceri totala cumulata de la inceputul anului


Eu inteleg ca in cifra de afaceri totala intra veniturile din vz marfurilor:

Ordin 1802/2014:

5. cifră de afaceri netă înseamnă sumele obţinute din vânzarea de produse şi prestarea de servicii după deducerea reducerilor comerciale şi a taxei pe valoarea adăugată şi a altor impozite direct legate de cifra de afaceri;

In cifra de afaceri nu intra veniturile din vz imobilizarilor.

Iar Ordin 2165/2019:

Caseta "Cifra de afaceri totală realizată cumulat de la începutul anului, inclusiv din luna de raportare", se completează cu suma veniturilor cumulate de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, realizate din vânzarea de produse şi prestarea de servicii, evidenţiate potrivit Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.802/2014 pentru aprobarea Reglementărilor contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate....
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este cifra de afaceri ? majoritar majoritar Din ce se compune cifra de afaceri ? Cat ai rulat ( incasari+cheltuieli) ? Se aplica si la II-URI ? de fapt noi ce trebuie sa platim anul acesta ? Va ... (vezi toată discuția)
Subventii pentru suprafata apia in cifra de afaceri lexidn lexidn buna ziua! as avea urmatoarea intrebare pentru dumneavoastra : subventiile primite pentru suprafata de la APIA intra in calculul cifrei de afaceri in cadrul ... (vezi toată discuția)
Cifra afaceri globala AlexT. AlexT. Stie cineva cum se calculeaza cifra de afaceri globala?si ce reprezinta? (vezi toată discuția)