avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bunuri -căsnicie de 20 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bunuri -căsnicie de 20 ani

Divorț la notariat.Evacuare.
Se poate face partaj de bunuri?!
In situația in care doi oameni se căsătoresc, el are casa construită,dar pusă gaj la bancă.Ea este ajutată de familia ei , frați, părinți,si achită imprumutul in bancă, să evite evacuarea din casa. Termină interiorul casei împreună si locuiesc acolo aproape 20 ani , au un copil împreună, el nu lucrează,ea nu lucrează , trăiesc din bani împrumutați de la familia ei.După 20 ani , el găsește pe alta si face divorț si evacuarea soției .In acest caz,sotia are drept la partaj pentru cei 20 ani împreună și investiția făcută ?!
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Misk , utilizator 15:58, 8 Ianuarie 2023
Bună seara.

Evident că soția poate intenta o acțiune de partaj, prin care să solicite instanței să se comstate care este contribuția sa din timpul căsniciei și să oblige fostul soț la achitarea sumei ce va fi stabilită printr-o eventuală expertiză. Are un drept de creanță, cu privire la orice investiție făcută de către dumneaei, în locuința fostului soț.

Este de preferat să meargă la un avocat, pentru aceste demersuri ori, cel puțin, pentru o consultație. Asta trebuie făcut urgent, ca să nu piardă termenul de prescripție pentru depunerea acțiunii.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2023
„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat, Avocat
Mulțumesc pentru sfat.Care este termenul de prescripție?! Au trecut 3 ani de la divorț ... pentru creanță, termenul de prescripție este de 3 ani din ce înțeleg eu din alte discuții de pe forum...dar poate cere partaj pentru contribuția ei materială și morală din timpul căsniciei, având în vedere că imobilul este pe numele fostului ei soț ?! Ca martori sunt membrii familiei ei,care le-au dat sume importante constant in cei 20 ani , iar femeia s-a trezit evacuată la final.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2023
Misk, utilizator
atunci dreptul ei de creanta s-a cam dus.
de partajat nu are ce, ca e bunul propriu al sotului.
Deci după 20 ani, soția rămâne cu nimic,pur și simplu scoasă in drum.
Fain sistem avem, ce să mai zic.
Glad to be single forever !
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2023
Misk, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu ne stim drepturile, nu trebuie sa dam vina pe sistem.

Alte discuții în legătură

Evacuare legala dupa divort? andreiion88 andreiion88 Buna ziua. Este legala evacuarea fostei sotii dupa divort din fosta locuinta comuna? Fostul sot nu i-a mai permis accesul in locuinta chiar daca in sentinta ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta sau partaj? miracos miracos Buna ziua. Am chemat in judecata pe fostul sot ( divort pronuntat in 2009) pentru partajarea a doua imobile dobandite in timpul casatoriei. Acesta a depus ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.sunt casatorita legitim de 20 ani.din prima casnicie ... primavara21 primavara21 Buna ziua.Sunt casatorita legitim de 20 ani.Din prima casnicie am un copil,iar sotul meu are doi.Locuim pe un teren proprietatea sotului,achizitionat inca din ... (vezi toată discuția)