Bine v-am gasit!
Am nevoie de putin ajutor si sper sa-l gasesc aici.
Cat de legala este obligarea angajatilor, de catre angajatori, de-a avea carduri de salarii doar la o anumita banca? Eu presupun ca nu este dar as avea nevoie de putin ajutor cu privire la modalitatile de convingere a angajatorului asupra acestui aspect.
Trebuie sa ajungeti la un numitor comun cu angajatorul. Legea il obliga sa va plateasca salariul la data mentionata in contract dar nu il obliga sa o faca printr-o anume metoda, este la latitudinea lui ca angaajtor.
Nu exista nici o lege prin care dvs sa fiti obligat sa acceptati, dar nici vreo lege care sa il oblige sa va accepte conditiile.
Pentru bugetari Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala obligarea platii cu cardul...In privat, in realitate problema se pune din cel putin 2 pdv.:
-cine suporta comisioanele( iar angajatoru nu doreste acest lucru, e clar, nu?)
-anumite facilitati pe care banca le ofera angajatorului pentru ca-i aduce indirect, clienti.
Pe de alta parte , daca sunteti dispus sa suportati comisioanele de transfer , nu vad care e motivatia sanu va transmita banii acolo.
consider totusi ca prioritatea ar trebui sa fie un loc de munca stabil, o zi de salariu care sa fie respectata, etc.
puteti merge la banca unde vi se vireaza salariul si sa faceti dvs transferul banilor prin ordin de plata in ce cont doriti dvs, cu aceleasi comisioane pe care le-ar plati angajatorul#-o
totusi ar trebui sa analizati si comisioanele si serviciile pe care vi le ofera banca cu care are angajatorul contract ... cu siguranta sunt mai mici=D>