avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de neconcurenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de neconcurenta

Bună ziua. În contractul individual de munca, la capitolul Clauza de neconcurenta, exista un ultim paragraf care spune asa:"angajatorul are dreptul de a renunță oricând la aplicarea clauzei de neconcurenta cu notificarea în scris a salariatului sau fostului salariat".
Este posibil ca după incetarea contractului de munca angajatorul să-i transmită o notificare fostului salariat spunând ca renunță la aceasta Clauza? Sau trebuie totuși sa-i achite cei 50% din media veniturilor brute pentru o perioada de 2 ani?
Va mulțumesc frumos pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: valcris , utilizator 12:49, 14 Iunie 2019
Da, este posibil ca după incetarea contractului de munca angajatorul să transmită o notificare fostului salariat spunând ca renunță la acea clauza.
Cei de la ITM au spus ca angajatorul, chiar și cu acea specificație în CIM, trebuie sa achite lunar suma respectiva.
Va mulțumesc pentru clarificări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta nonearfear nonearfear Buna ziua, As dori sa imi spuneti daca o clauza de neconcurenta inclusa in contractul individual de munca poate fi modificata ulterior perioadei ... (vezi toată discuția)
Impozitare plata clauza neconcurenta laurentiupopovici laurentiupopovici Am semnat cu angajatorul clauza de neconcurenta in valoare de 10000 lei din care am primit 5450 lei in cont. In actul aditional nu se mentioneaza faptul ca ... (vezi toată discuția)
Protectie angajator prin clauza de neconcurenta GabrielM GabrielM Care este formularea clauzei ( dintr-un act aditional al CIM) prin care eu ca angajator pot obtine de la firma care imi ia un angajat ( cu acordul meu!) o ... (vezi toată discuția)