avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate să depună soțul meu divorț și să ceară ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate să depună soțul meu divorț și să ceară custodia fetei fără să știu, eu fiind citată la o adresă la care nu mai locuim?

Buna ziua, poate sotul meu sa depuna divort fara stirea mea in tara si sa ceara custodia fetei fara ca eu sa am cunostiinta de aceasta, punand ca scrisoarea de instiintare sa ajunga la adresa din buletin(fiind fosta casa pe care am vanduto la fratele lui)?
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca da, daca soțul dvs este de rea-credinta, poate sa indice in cererea de divorț o adresa de domiciliul pe care stie ca nu o mai aveti si divorțul sa se judece în lipsa dvs. Dacă si in buletinul dvs figurati tot cu aceeași adresa, lucrurile sunt in favoarea lui. Luati legatura cu un avocat de pe forum sau recomandat sa stăruie mereu in a verifica dacă soțul dvs deschide dosar de divort pentru a va face o apărare efectivă,mai ales în condițiile în care este la mijloc si un copil minor.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Nu cred că are rost să contractați servicii avocațiale până nu aveți certitudinea intentării acțiunii sau i-o puteți lua înainte dacă aveți aceeași dorință!
Între timp, căutați sporadic pe portal.just.ro dacă sunteți pârât în vreun litigiu (la motorul de căutare scrieți numele dvs și al soțului).
Buna ziua,

Verificati la judecatoria in cirumscriptia careia aveti ultimul domiciliul comun daca exista un proces de divort in care figurati ca parte.
Pentru a fi sigura, in afara sa cautati pe portal.just, sunati si la instanta, in ultima vreme anumite dosare nu apar pe site.
Legal, trebuia sa fiti citata la adresa unde locuiti efectiv, in practica se pot insa intalni si astfel de situatii precum cea expusa de dvs.

In cazul in care exista un proces de divort pe rolul instantei si ati fost citata la fosta adresa,
luati legatura cu un avocat care stie ce trebuie facut in astfel de cazuri, exista solutii juridice pentru rezolvarea situatiei dvs.
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Dra ma gandesc ca daca ar fi facut asta este si o cale de atac, deodata ce eu am nascut fetita anul trecut aici(Spaia), si nu mam intors in tara de atunci... in schimb sotul a calatori de doua ori deja si o sa plece si acum la sfarsitul luni... Pe langa adresa din buletin era fosta casa a sotului si a vanduto fratelui sau... daca miar ajunge o instiintare la adresa asta, instanta nu ia in considerare faptul ca totul e pus la cale si ca adresa e locuinta a fratelui sau care ii complice cu sotul ca sa nu aflu nimic?... sper sa nu fie asa cum cred. cum pot afla sa stiu ddaca sunt in situatia asta? si ii valabil daca cumnati mei au fost pusi martori impotriva mea fiind si acestia de partea sotului?
Am inteles am sa incerc sa sun luni, ca pe astazi imi apare ca e inchis. va multumesc frumos.
multumesc frumos am intrat pe site nu apare numele nostru am sa mai caut si pe primaria din care fac parte pe net sa vad daca apare ceva.
gi-jane2, moderator
V-am spus ca exista solutii pentru a indrepta situatia daca s-a intamplat ceea ce spuneti dvs.
Solutiile insa sunt diferite, in functie de cat de avansat este procesul.
Se poate cere, de exemplu, repunere dvs. in termnul de a formula intampinare, cerere reconventionala, de a propune probe, etc, in general in dreptul de a va apara in proces.
Asa cum v-am spus, nu este legal sa fiti citatta la o adresa unde nu mai locuiti.
Dar daca dvs. nu ati stiut de existenta procesului pentru a va apara, pentru ca sotul a indicat in cererea de divort o adresa unde nu mai locuiti, instanta de unde sa stie acest lucru ?
De unde sa stie instanta ca este indusa in eroare de sotul dvs., daca dvs. nu a ati putut sa va aparati?
In cazul divortului este permisa, prin exceptie de la regula generala și audierea rudelor de grad apropiat: parinti, frati, etc.
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz schimbare adresa domiciliu dupa divort utiliyator utiliyator Buna ziua! Va rog, unde pot reclama faptul ca fostul meu sot nu vrea sa si schimbe adresa din buletin de pe domiciliul unde am locuit impreuna(locuinta de ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere Ufff Ufff Buna seara.incepand din anul 2011 am plecat din apartamentul pe care inca il detin impreuna cu fostul sot, in 2013 am divortat, in 2016 am deschis proces de ... (vezi toată discuția)
Somatii plata - amenintare executare silita ash ash Buna seara, Am si eu 2 spete: 1. Un credit cu buletinul facut in octombrie 2007 pe 24 luni. Dupa un an, nu se mai face nicio plata /restituire. Pana in ... (vezi toată discuția)