avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Sotul a decedat acum 5 ani. Sunt 2 copii majori si sotia ramasa vaduva. Aceasta doreste sa faca succesiunea dupa sot dar unul din copii refuza sa participe la aceasta. Ce solutii ar fi pentru ca succesiunea sa se faca avand in vedere ca vaduva are frumoasa varsta de 70 ani.

Sunt situatii in care moștenitorul are pretenții dupa ce zice ca nu are pretenții sau vin alti moștenitori.
Va putea cere si ce are practic dreptul acum.
Dacă se rezolva moștenirea atunci s-a terminat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau poate vrea să prevină ca mama sa ii faca acte fratelui, pe cota sa.
Are 2 copii si isi doreste ca amandoi sa beneficieze de mostenire in mod egal, temerea ei fiind ca dupa moartea ei 1 nu va primi nimic iar altul va lua totul.
Nimeni nu poate fi obligat să moștenească.
Dacă unul nu vrea nu are decât să aștepte sa soluționeze ei situatia dupa decesul ei.
Poate se va răzgândi si celălat va dori sa se judece.
Ei vor sti ce vor face...
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu exista astfel de ipoteza, ambii vor mosteni in mod egal, important e ca fiecare sa accepte mostenirea in termen. Dupa decesul mamei sa mearga la notar, nu sa o lalaie ani de zile.
ancady2003 a scris:

Are 2 copii si isi doreste ca amandoi sa beneficieze de mostenire in mod egal, temerea ei fiind ca dupa moartea ei 1 nu va primi nimic iar altul va lua totul.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Căi de atac, cine si in ce conditii poate contesta o tranzactie de vanzare cumparare Vaduva mihaela Vaduva mihaela Buna seara! Am urmatoarea speta si as dori sa stiu ce cai de atac, cine si in ce conditii poate contesta tranzactia de vanzare cumparare. Speta este ... (vezi toată discuția)
Partaj buna ziua,am o întrebare ,mama mea sa recăsătorit și ... Florinpp Florinpp Partaj Buna ziua,am o întrebare ,mama mea sa recăsătorit și vrea să facă un partaj cu actualul soț sa ii de-a lui partea ei de bunuri fara să ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune grigore iuliana grigore iuliana Am o mare rugaminte la d-voastra , mama mea a fost recasatorita cu o persoana care avea dintr-o casatorie anterioara un copil infiat cu drepturi depline , dar ... (vezi toată discuția)