avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigii de munca

Am contestat o decizie pentru desfacerea contractului de munca,la primul termen m-am prezentat si am primit o intampinare depusa de avocatul SRL-ului ce m-a concediat(MENTIONEZ CA EU NU AM AVOCAT).Urmatorul termen de judecata este pe data de 30 nov 2009.As vrea sa renunt fiindca pentru a castiga acest proces,pe langa bani trebuie sa implic si cel putin 2 martori care mai lucreaza inca in firma.Va rog sa-mi spuneti,pentru a renunta trebuie sa depun un inscris la instanta,sa ma prezint,sau pur si simplu sa nu ma mai prezint.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 26 Noiembrie 2009
Pentru a renunta trebuie sa va prezentati la urmatorul termen cu buletinul si sa spuneti ca doriti sa renuntati la judecata.
Veti prezenta buletinul, grefiera va redacata o declaratie pe care dvs. o veti citi si semna, si gata.
Daca trimiteti doar o nota ca renuntati, in lipsa dvs. riscati sa nu fie luata in considerare.
Daca nu va mai prezentati deloc, dar nu anuntati ca ati renuntat la judecata, cel mai probabil procesul se va judeca fara dvs., dar martori poate se vor audia.

Ganditi-va bine, odata ce renuntati nu mai puteti reveni.
Potrivit art.246 C.proc.civ., reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa. Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel. Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli. Cand partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contestatie diana05 diana05 buna ziua, am facut contestatie la o decizie de concediere, am primit si citatie acasa sa ma prezint la data de ....la instanta, insa am discutat cu cativa ... (vezi toată discuția)
Divort inaite de primul termen marcel51 marcel51 cum se poate intrerupe un divort inaintea primului termen? ] (vezi toată discuția)
Renuntare proces zahsor zahsor Am deschis un proces pentru anularea unui act facut de o institutie in mod ilegal . Este vorba de o decizie de numire pe post luata in mod ilegal . Au avut loc ... (vezi toată discuția)