avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de muncă între pesoane fizice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de muncă între pesoane fizice

Bună ziua!

Dacă există o persoană care mă ajută frecvent la treburile gospodărești, pot - ca persoană fizică - să-i închei contract de muncă astfel încât să beneficieze de asigurare medicală, pensie etc? Există un model tip de contract? Dacă munca se desfășoară ocazional, contractul poate fi part time? Care este salariul minim pe care-l pot oferi în aceste condiții și cât ar fi taxele pe care trebuie să le plătesc, având în vedere că eu îmi asum și această obligație? Unde și cum pot să-l înregistrez astfel încât persoana respectivă să poată beneficia de toate drepturile cuvenite unui salariat? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Talida Covaci , utilizator 19:24, 18 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Puteti sa incheiati un c.i.m. cu acea persoana.

2. Gasiti aici model :
[ link extern ]

3. C.i.m. poate fi cu norma intreaga/ cu timp partial ....

4. Salariul minim : 2080 lei pentru norma intreaga.

5. Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.

6. Detalii REVISAL 6.0.7.
[ link extern ]
Mulțumesc din suflet! Foarte util răspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal pesonal contractual Subcinschi Subcinschi Buna, Va rog sa-mi spuneti daca se intocmeste revisal pentru personal contractual daca se modifica salariul minim , in baza HG.? sau se face revisal doar ... (vezi toată discuția)
Angajare cmi Mitiu Roxana Mitiu Roxana Buna ziua! Sunt medic stomatolog, am CMI si vreau sa angajez o asistentă medicală. Care sunt pasi? De unde primesc CUM pentru angajată? Unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Angajare elevan elevan care sunt pasii pe care ii fac pentru a angaja 2,3 oameni mentionez ca sunt un tanar debutant cu un srl-d ,ce am de facut un primul rand,unde ma adresez imai ... (vezi toată discuția)