avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda ratuc
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda ratuc

Buna ziua
Din nefericire am primit o amenda ratuc. Eram cu copilul in brate si am urcat in autobuz, m-am dus si l-am asezat pe scaun si dupa m-am uitat dupa un compostor. Dar cand sa ma duc sa fac biletul a venit controlorul si nu m-a mai lasat (era clar ca m-a urmarit de cand am urcat in autobuz si daca a vazut ca m-am dus sa asez copilul pe scaun a venit imediat in spatele meu)
Mi-au facut proces verbal insa cand am ajuns acasa am vazut ca au gresit datele din buletin (numarul). E nula amenda in cazul asta?
Eu nu sunt din cj, am domiciliul in alt oras. In conditiile astea ce se intampla daca nu platesc amenda?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:08, 19 Iunie 2019
Buna ziua,
Se poate contesta acea amenda dar faptul ca a gresit seria ( banuiesc ca este vorba doar de o cifra, nu?)nu cred ca poate atrage nulitata acelui Pv.
Restul datelor de identificare sunt corecte?
Daca da si nu platiti sau contestati si perdeti contestatia, aceasta amenda o sa vina la primarie, la Taxe si impozite. Cand o sa platiti impozitul anul acesta, sau anul viitor...o sa va anunte si de aceasta amenda.
Nu o platiiti...va puteti 'trezi" cu poprire pe conturi,salariu...
s-au inversat niste cifre. insa fiind PV, datele nu trebuie sa fie in confirmitate cu ce e in buletin?
deci din ce inteleg amenda de la Cluj se va trimite la Galati si acolo va fi pusa la impozitul pe apt? in cazul asta cum isi recupereaza primaria din Cluj banii? Nu mi-e clar care e procedura...
Se poate invoca o eroare materiala, nu stiu...poate va ajuta un avocat cu un sfat legal....
Cum recupereaza primariile banii intre ele... e treaba dumnealor...
Este posibil ca primaria Cluj sa nu mai trimita amenda la domiciliu ci sa instituie direct poprire...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am si eu o situatie din aceasta dimineata din stb ... Denis-Stefan Denis-Stefan Buna ziua! Am si eu o situatie din aceasta dimineata din STB cu un domn controlor. Chiar in secunda in care am dat sa urc in autobuz, scriam mesaj catre STB, ... (vezi toată discuția)
Taxa/amenda stb Nelu7 Nelu7 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati cu o consultanta asupra situatiei urmatoare : Am urcat in autobuzul STB, mi-am cautat loc, apoi am trimis sms-ul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si abuziv Cerghizan Cerghizan Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru a stii daca este corect sau nu.... Azi dimineata am venit in Cluj mi-am achizitionat bilet pentru autobuz apoi am ... (vezi toată discuția)