avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate

Buna seara. Anul acesta am deschis un PFA. La momentul respectiv nu mi am făcut asigurare de sanatate, dar acum am ramas însărcinată și as dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru a beneficia de asigurare? Unde sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 20 Iunie 2019
Obținerea calității de asigurat/adeverinței de asigurat
Pentru femeile ȋnsărcinate sau lăuze:
- act de identitate valabil la data solicitării - original+copie
- adeverinţa medicală emisă de medic familie/medic specialist privind vârsta sarcinii (în cazul femeilor gravide)- original+copie
- copie certificat de naştere copil pentru lăuze;
- Declaraţie pe propria răspundere că nu realizează venituri peste valoarea salariului de bază minim brut pe țară (Anexa 4)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate Sanda12345 Sanda12345 Buna ziua! Sunt administratorul uni SRL si am ales sa nu contribui la asigurarea de sanatate. Acum sunt insarcinata si as vrea sa stiu daca beneficiez de ceva ... (vezi toată discuția)
Însărcinată în somaj ralucadenisatoma ralucadenisatoma Bună seara, Dacă sunt însărcinată, în somaj și am mers la CAS am anunțat ca sunt însărcinată trebuie sa mi se dea vreo adeverință? Dacă nu ... (vezi toată discuția)
Servicii medicale pentru o gravida fara venit danacrina danacrina Buna ziua, Sunt insarcinata in 7 saptamani si nu am un loc de munca . Ce drepturi am la serviciile medicale in aceasta perioada? Va multumesc. (vezi toată discuția)