avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Însărcinată în somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Însărcinată în somaj

Bună seara,
Dacă sunt însărcinată, în somaj și am mers la CAS am anunțat ca sunt însărcinată trebuie sa mi se dea vreo adeverință? Dacă nu trebuie sa merg sa reînnoiesc actele? Eu am 14 săptămâni cum credeți ca este mai avantajos din punct de vedere financiar sa întru în concediu medical sau sa rămân în șomaj?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 9 Martie 2020
Ati anuntat si AJOFM-ul ?
Bună seara,
Încă nu.
Este bine sa anuntati si AJOFM-ul.
Bună ziua,
Un răspuns la întrebările mele?
Mulțumesc!
Eliberarea adeverintelor de asigurat se face ca urmare a verificarii calitatii de asigurat pe categorii de asigurati, prin prezentarea de documentele justificative conform legislatiei in vigoare, astfel:

1. Pentru femeile ȋnsărcinate sau lăuze:
- act de identitate valabil la data solicitării - original+copie
- adeverinţa medicală emisă de medic familie/medic specialist privind vârsta sarcinii (în cazul femeilor gravide)- original+copie
- copie certificat de naştere copil pentru lăuze;
- Declaraţie pe propria răspundere că nu realizează venituri peste valoarea salariului de bază minim brut pe țară (Anexa 4)

2. Pentru persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sau, după caz, de alte drepturi de protecţie socială care se acordă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, potrivit legii:
- copie act de identitate valabil la data solicitării - original+copie
- decizia şi/sau adeverinţa eliberate/eliberată de instituţiile care administrează bugetul asigurărilor pentru şomaj sau cuponul mandatului poştal de achitare a drepturilor, talonul de plată prin cont deschis la o unitate bancară din luna anterioară - original+copie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate Sanda12345 Sanda12345 Buna ziua! Sunt administratorul uni SRL si am ales sa nu contribui la asigurarea de sanatate. Acum sunt insarcinata si as vrea sa stiu daca beneficiez de ceva ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate AlinaFarcas AlinaFarcas Buna seara. Anul acesta am deschis un PFA. La momentul respectiv nu mi am făcut asigurare de sanatate, dar acum am ramas însărcinată și as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Asigurare ptr gravide Mirica Ionela Mirica Ionela Am fata gravidă în 32 săptămâni a lucrat la [nume cinema] brașov până acum a fost în șomaj tehnic de la 1 iulie urmă să între în concediu ... (vezi toată discuția)