avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Service-ul mi-a sechestrat mașina pentru că ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Service-ul mi-a sechestrat mașina pentru că asigurătorul nu plătește reparația. Mă poate ajuta poliția în acest caz, sau ce ar trebui să fac?

Buna ziua, in urma cu o luna am fost implicat intr-un accident rutier rezultat doar cu pagube materiale, mentionez ca nu eu am fost cel vinovat de producerea accidentului, am mers cu persoana vinovata la sediul de unde are asigurarea ca sa facem amiabila si o constatare la inspectorul de daune.

au fost facute pozele am semnat actele inspectorul de acolo a acceptat dosarul de dauna, am primit o foaie de la asigurare ( EUROINS) cu care pot merge in orice service sa-mi repar masina, nu stiu exact cum se numeste foaie respectiva, proces verbal de constatare daune sau nota de constatare daune ceva de genul.

am mers cu foaia respectiva la reprezentanta marcii auto si le-am spus ca vreau sa-mi repar masina pe rca-ul vinovatei si daca este posibil sa se repare la ei in service, mi-au luat foaia si mi-au spus ca revin ei cu un telefon in 3/4 zile. dupa 4 zile am fost sunat si chemat in service cu masina pentru reparatie, am dus masina in service a fost reparata dupa spusele celor din service, le-am spus ca am sa vin sa ridic masina, au acceptat am pornit pe drum spre reprezentanta dar la aproximativ 30 de minute am fost sunat si mi-au spus ca nu mai pot ridica masina deoarece asiguratorul nu a dat acordul de plata sau nu si-a platit datoria catre service

nu mi-au explicat foarte clar au spus doar ca asteapta o aprobare de plata ceva de genul si pana atunci chiar daca masina este reparata eu nu-mi pot ridica masina din service, sa-i sun eu pe cei de la asigurare si sa-i mai presez sa-mi acorde acest accept,

intrebarea mea este urmatoare, este normal sa fiu lipsit de bunul meu si sa-mi fie sechestrat din cauza ca serviceul si cu asigurarea nu se inteleg ? Ce pot face in aceasta situatia ? Eu tot i-am sunat si am incercat sa-i amenint cu politia, le am spus ca daca nu o sa mi elibereze masina am sa vin cu politia pentru ca este sechestrare la care ei au ras si mi-au spus ca pot sa vin si cu armata ca ei masina nu o elibereaza pana nu si primesc acordul de plata sau banii de la asigurator? Este normal sa se procedeze astfel ? Tinand cont ca masina a avut dauna doar o aripa, o usa, janta si mici garnituri si accesori de vopsit etc, deci am fost cu masina pe roti pana la ei, iar ei ma lipsesc complet de masina.

Mentionez ca atunci cand am lasat masina , am semnat un proces verbal de intrare in service( la care nu am primit o copie) si am cerut eu o copie dupa devizul lor care spre uimirea mea era cu o suma enorma gen 4000 de euro din care doar 1500 doar mana de lucru, la un service de cartier dupa verificarile mele reparatia ar fi costat in jur de 2000/2500 de euro dar cu piesele sh,

masina este un audi an 2011 , . Ce pot face sa-mi recapat masina ? Sau daca tine de mine cum pot sa-i fortez pe cei de la EUROINS sa le faca plata sau sa le accepte cererea de plata ? Nu stiu cu ce parte sa ma cert ca sa-mi recuperez masina, si daca cei de la asigurare refuza sa le plateasca aceasta suma, sunt eu vinovat ca ei sau apucat de lucrare ?

Am citit pe internet ca sunt cazuri in care asiguratorul nu plateste reparatia si o plateste pagubitul ulterior urmand sa fie dat in judecata si castigat banii in instanta, lucru pe care eu nu pot sa-l fac tinanad cont ca este vorba de o suma destul de mare . Sper sa- mi raspunda cineva care se pricepe, mentionez ca sunt la prima experienta de genul ( primul accident auto) deci nu am mari cunostinte ... Va multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Miai , utilizator 20:48, 26 Februarie 2020
Buna seara,
Eu zic sa mergeti la Politie, daca au probleme sa va cheme in instanta pe dvs.si asigurator.
Buna seara, asa zisa problema eu cred ca este acceptul de plata dintre asigurator si service, eu cred ca serviceul s-a apucat de reparatie fara sa aiba acceptul de plata si acum , nu-l mai pot obtine sau s-a apucat de reparatie constienti ca nu o sa obtina un accept de plata pentru un deviz atat de mare( dupa parerea mea) dar au inceput reparatia pe premiza ca o sa-mi tina masina sechestrata pana plateste asiguratorul sau o sa platesc eu si ulterior si o sa ma judec cu asiguratorul lucru pe care din pacate nu pot sa mi l permit din cauza sumei foarte mari. Ma gandesc la o plangere la opc sau sa ma duc cu politia peste ei desi nu cred ca am sa rezolv ceva pentru ca pareau destul de siguri cand au zis ca vin degeaba cu politia, sper sa raspunda un avocat care sa ma indrume corect . Si va frumos pentru raspuns.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

1. Intelegem ca dvs. ați ales atelierul reparator. Trebuie sa verificati daca acel service are contract sau nu cu asiguratorul.
- Daca nu are, atunci service-ul nu poate elibera auto daca cineva nu plateste/ garanteaza plata reparatiei. Daca ati facut cerere de despagubire, asiguratorul ar trebui sa plateasca in termenul legal in contul indicat de dvs.. Abia dupa trecerea acestei perioade puteti sa solicitati penalitati asiguratorului.
- Daca are contract cu asiguratorul, se poate insista la asigurator sa urgenteze acceptul de plata.
2. Trebuie sa verificati daca reparatia auto este conform nota de constatare a asiguratorului (repere inlocuite/ reparate, nr. de ore acordate, etc.).
3. Pentru evitarea pe viitor a unor astfel de situatii puteti incheia asigurare CASCO sau asigurare RCA cu decontare directa (asiguratorul dvs. preia dosarul de dauna).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz politia nu poate sa va ajute
Notificati oficial asiguratorul sa rezolve problema financiara cu service-ul -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
1- Vreau sa merg la asigurator sa-l fortez oarecum sa trimita acceptul ca sa-mi poate scoate masina, imi puteti spune va rog de ce documente am nevoie ca sa stiu sa le cer de la service, ei sau ocupat de tot dosarul, cerere de despagubire,deviz facturi etc.
2- Aveti idee care este intervalul de timp maxim in care asiguratorul trebuie sa trimita acceptul de plata, ulterior banii.
3- Ce pot face daca asiguratorul platese doar o parte din suma servicelui sau refuza sa plateasca, tinanad cont ca eu momentan nu am posibilitatea sa platesc reparatia sa-mi scot masina si ulterior sa-i primesc de la asigurator prin judecata.
4- Pot sa primesc despagubire sau pot trage pe cineva la raspundere pentru faptul ca am fost privat de masina, daca da atunci pe cine, pe asigurator ca nu a dat acceptul de plata sau pe service ca au reparat masina si acum o tin cu forta pana asiguratorul trimite accest accept ?
5- Daca serviceul si-a asumat ca o sa repare masina pe asigurare, nu ei trebuie sa se ocupe de recuperarea banilor daca asiguratorul refuza sa plateasca sau plateste doar o parte din suma, ma gandesc ca serviceul o sa-i cheme in judecata si asa vor castiga, sau eu trebuie sa ma lupt pentru banii servicelui ?

Sper din tot sufletul sa gasesc un cititor cu ceva timp liber si rabdare sa ma indrume si pe mine, Va multumesc frumos !

Alte discuții în legătură

Indrumare dosar paguba rca . aceraspire515 aceraspire515 Buna seara, recent am fost implicat intr-un accident auto, nu eu sunt vinovat, am primit asigurarea am mers la inspectorul de daune am facut amiabila, dupa am ... (vezi toată discuția)
Am dus mașina pe platformă, pentru constatare, la asigurătorul șoferului vinovat și am completat niște formulare. nu am primit niciun răspuns, ar trebui să mai fac ceva? Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua! Masinea mea a fost accidentata pe 2 iunie, personajul vinovat are asigurare la Euroins. Politia a incheiat PV de constatare si mi-a dat copie dupa ... (vezi toată discuția)
Dosar de daune -cat dureaza? iojamaria iojamaria As dori sa stiu in cat timp este obligata firma de asigurare sa emita acceptul de plata , pentru un dosar de daune materiale ca urmare a unui accident auto. ... (vezi toată discuția)