avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut neacordare prioritate ambulanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut neacordare prioritate ambulanta

buna ziua ... zilele recente am fost oprit de politia rutiera cu MCV, pentru neacordare prioritate ambulanta . pe PV este trecut ca aceasta avea in functiune atat semnale luminoase cat si acustice ..dar avea doar luminoase . Aceasta din urma s.a deplasat in spatele meu pe mai bine de 2 km , neavand semnalele pornite de la bun inceput , eu deja fiind obisnuit cu ea in spatele meu..aceasta nedand semne ca ar fii avut misiune grava sau urgenta ..deplasandu-se in spatele meu cu viteza legala pe acel tronson de drum , exista vreo cale de castig in instanta ? daca pot contesta ,.. aparatul radar are inregistrare audio ? multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:07, 16 August 2023
E foarte util un martor in cazul de fata.
La mentiuni ai trecut ca nu avea semnalele acustice?
din pacate nu aveam pe nimeni in masina .. iar in momentul in care am semnat procesul , nu am observat ca este trecut ca sunt pornite si cele acustice ..deci am scris ca nu am mentinuni
In cazul asta, e cam greu sa castigi, faptul ca nu ai avut mentiuni o sa fie motivul pentru care ti se respinge contestatia.
(1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitivele de iluminare montate pe autovehicule și au următoarele semnificații:
a) lumina roșie obligă participanții la trafic să oprească în direcția de mers cât mai aproape de marginea drumului;
b) lumina albastră obligă participanții la trafic să acorde prioritate de trecere;
c) lumina galbenă obligă participanții la trafic să circule cu atenție.


Legea spune ca lumina albastră obligă !

Conducătorii de vehicule sunt obligați să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare și să acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară care au în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră și sonore.

Problema va fi cum sa dovediti lipsa avertizarii sonore !
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2023
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! o ambulanta cu semnale acustice si vizuale in functiune, ... adisor17 adisor17 buna! o ambulanta cu semnale acustice si vizuale in functiune, poate depasi pe linie continua si sa circule pe contrasens? (vezi toată discuția)
Ce masini au prioritate de trecere? ContSters66930 ContSters66930 Zilele trecute mergand spre casa pe una din strazile care le frecventez care este cu o banda pe sens s-a intamplat ca o masina sa vina pe sensul meu de mers... ... (vezi toată discuția)
Mă lovesc de o problemă frustrantă. acum un an mi-a fost reținut ... ionutdragan11 ionutdragan11 mă lovesc de o problemă frustrantă. acum un an mi-a fost reținut carnetul pe motiv ca nu am oprit la semnalele polițistul. semnalele acestuia nu au ... (vezi toată discuția)