avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... buna! o ambulanta cu semnale acustice si vizuale in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

buna! o ambulanta cu semnale acustice si vizuale in functiune, ...

buna!
o ambulanta cu semnale acustice si vizuale in functiune, poate depasi pe linie continua si sa circule pe contrasens?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 02:33, 15 Ianuarie 2023
Ambulanta, pompierii, politia, toti daca sunt in misiune, pot circula si pe contrasens si "calcand" linia continua.
poti preciza articolul din codul rutier?
Este una dintre autoritatile care in cazuri speciale pentru a ajunge in timp util poate depasi linia continua si sa circule pe contrasens
Ambulanatele beneficiaza de aceleasi facilitati ca si politia
eu pot

adisor17 a scris:

poti preciza articolul din codul rutier?

Nu exista, practic, un articol care sa consfiinteasca vreun astfel de drept ambulantei (cu amble semnalizari in functiune) de a calca linia continua si a circula pe contrasens, asta rezulta implicit din obligatiile celorlalti participanti la trafic de a acorda prioritate de trecere, prin asigurarea unui culoar de trecere pe mijlocul drumului, unde poate exista si linie continua, sau necesitatea de a trece pe contrasens.

Articolul 37
(2) Conducătorii de vehicule sunt obligați să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare și să acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară care au în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră și sonore.
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Permis retinut neacordare prioritate ambulanta CatalinANdrei19 CatalinANdrei19 buna ziua ... zilele recente am fost oprit de politia rutiera cu MCV, pentru neacordare prioritate ambulanta . pe PV este trecut ca aceasta avea in functiune ... (vezi toată discuția)
Accident cu ambulanta si permis suspendat helllkisss helllkisss Buna ziua duminica veneam acasa si cand am vrut sa intru in poarta, semnalizat la timp la spatele meu din curba iesea o ambulanta fara avertizare sonora si ... (vezi toată discuția)
Mă lovesc de o problemă frustrantă. acum un an mi-a fost reținut ... ionutdragan11 ionutdragan11 mă lovesc de o problemă frustrantă. acum un an mi-a fost reținut carnetul pe motiv ca nu am oprit la semnalele polițistul. semnalele acestuia nu au ... (vezi toată discuția)