Buna ziua. Schimbam caloriferele in apartament (calorifere vechi si ruginite) si am solicitat suportul asociatiei de proprietari. Suntem in iunie(iulie) si dansii se opun. Dansii fac abuz de pozitie si refuza, desi toata lumea din bloc a reusit sa isi puna la punct instalatia din locuinta. Ce putem face?
Multumesc
Sa adreseze cerere direct la firma.
Asociația este un reprezentant al membrilor asociatiei si se poate adresa cererea direct de beneficiar.
În practică însă nu se procedează asa.
Sa golește instalația pur si simplu si se face treaba de instalator.
Dacă durează 3 luni...pana se misca cineva timpul nu permite.
Nu poti sa dai în fiecare zi pe cineva în judecată.
Normal, sub aspect legal, asa ar fi, dar este prea complicat asa.
Instanțele l-ar consideră procesoman chiar pe cel care are dreptate daca are prea multe procese.
Ar trebui să fie deschise sute de procese numai în București...si va dati seama la cat de greu se misca justitia fără încă sute de procese pe zi...ce ar însemna...
S-ar bloca justitia deoarece ministerul justiției nu angajează mai multi judecători și i-ar încarca pe cei de acum.
În România nerespectarea legii este la ordinea zilei...si exista nenumarate probleme...
Inasprirea legii ar fi soluția si acceptarea prin lege a unor onorarii de 5000 lei pentru avocați ca fiind normale si fara drept de reducere pentru instanțe.
Asa s-ar face ordine deoarece amenzi si plati de asociații de cate 20 000 lei pe saptamana ar duce la teama de lege...si la respectarea ei fără necesitatea de a ajunge la proces.
Ce asociatie ar vrea sa achite 20 000 lei pe săptămâna?
Ganditi-va ce ar însemna să vină un avocat ca sa le atragă atenția.Un proces i-ar costa cel puțin 5000 lei si ar avea bani de dat.
Este simplu de.rezolvat totul...doar sa existe voința...de a se face ordine...
Eu stiu exact cum se pot rezolva toate în mod rapid pentru ca sunt si practician si teoretician si analizez stiintific efectele.
În 3 luni ar fi ordine si disciplina in asociațiile de proprietari la nivel național.
GermanAlex
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mergeti la punctul termic si angajati pe cineva de acolo. Se va ocupa de tot. Pana la urma cel care le monteaza va gasi de unde sa scoata apa din instalatie.
draftacristi
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu stiu ca de obicei vara se golesc instalatiile de la centrala...prin iulie sau august se fac si acele revizii anuale ( ramaneti fara apa calda 2-3 saptamani ) si in general se fac revizii si reparatii fara apa in instalatie pentru sezonul rece care urmeaza. Va puteti interesa la centrala...cu un instalator de acolo eventual sa goliti instalatia...sa va rezolvati problema, dar,repet, este curios cum de nu s-a golit instalatia pe timp de vara...