avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Bunuri obtinute prin Proiect Regio
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Bunuri obtinute prin Proiect Regio

Rugaminte; cum se interpreteaza corect art 112 alin 9 din Legea Educatiei 1 /2011 , completat de art.I pct.2 din OUG 23/2019?
Primaria nu vrea sa ne predea bunurile (obiecte de inventar si mijloace fixe) achizitionate prin proiect Regio (5.5 mil UE; 2 mil Guvern si 0.3mil Primarie). Prin protocol vrea sa ni le predea in administrare netinand cont ca noi le avem in unitate din 2012 .Mai mult, pe listele de predare in administrare mijloacele fixe sunt la aceeasi valoare ca in 2012 fara a avea amortizarea calculata.Este corect asa?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:34, 28 Iunie 2019
Da, este corect.
Potrivit art 112, alin 1
"Unitățile de învățământ de stat pot deține în administrare bunuri proprietate publică, cele de învățământ particular au drept fundament proprietatea privată, iar cele de învățământ confesional aparțin, în funcție de entitatea care le-a înființat, uneia dintre cele două forme de proprietate"
Tot în administrare au fost și până acum. Bunurile figurează la valoarea de intrare reevaluată(conform legislatiei în vigoare) în conturile bilanțiere ale primăriei și în conturile extrabilanțiere ale dvs (bunurile neînregistrate în bilantul unității dvs , dar aflate în gestiune)

Referitor la alin 9 , "Bunurile care fac parte din domeniul public sunt inalienabile, insesizabile si imprescriptibile, ele alcatuind proprietatea publica a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, bunuri care sunt de uz sau de interes public".
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2019
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare concesiune julianus julianus am un contract de concesiune pe 49 ani ,pe 3 ha pamant , dar as dori sa-l cumpar . Exista o lege ceva ca sa imi ofere aceasta posibilitate? (vezi toată discuția)
Regim juridic al terenului miki_M miki_M Cand intrebi despre regimul juridic al unui teren , ti se comunica si proprietarul ??? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Se poate cumpara o casa memoriala aflata in patromoniul primariei ... MrFB MrFB Se poate cumpara o casa memoriala aflata in patromoniul primariei si devenita intre timp ceva de genul muzeu? (vezi toată discuția)