avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Medicina muncii

Buna ziua,
In urma unui control medical,am descoperit ca sufar de aritmie cardiaca.Urmez un tratament recomandat de medicul specialist. La consultatia anuala,obligatorie la serviciu,nu am primit avizul necesar.Imi puteti spuna daca aceasta boala ma poate impiedica sa mai conduc(sunt angajat ca sofer) si imi pot pierde locul de munca din acest motiv?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: crocolina3 , utilizator 18:16, 25 Iunie 2019
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza in anexa 1
Fişa 140. Personal care în cadrul activităţii profesionale conduce utilaje, vehicule de transport intrauzinal şi/ sau maşina instituţiei
Contraindicaţii:
- tulburări psihice de orice natură
- scăderea acuităţii vizuale sub 0,3 la ambii ochi, fără corecţie
- hemeralopie
- surditate bilaterală
- epilepsie
- diabet zaharat decompensat
- etilism cronic
- tulburări neurologice severe
- afecţiuni cardiovasculare (aritmie severă, HTA formă malignă, angină de repaus, insuficienţă cardiacă, bloc complet de ramură stângă)
Medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, in baza diagnosticului pus de medicul specialist cardiolog, nu avea cum sa va declare "apt" pentru meseria de sofer, motiv pentru care ati fost declarat "inapt" in urma examinarii medicale periodice.
In baza avizului primit, angajatorul poate sa va ofere un alt loc de munca (daca dispune de un astfel de loc de munca - poate fi intr-un garaj/ atelier unde nu lucrati singur) sau sa va puna la dispozitia fortelor de munca din judet.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz medical ptr conducator auto pe masina de 3.5 to gina2010 gina2010 Buna ziua, pentru un conducator auto transport marfa pe masina de 3.5 to este obligatoriu, pe langa avizul psihologic si cel medical? Multumesc (vezi toată discuția)
Testul psihologic valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Pentru angajatii care conduc masina institutiei este obligatoriu sa faca testul psihologic? Mentionam ca acestia nu sunt incadrati cu funcția de ... (vezi toată discuția)
Referitor control medical daniela-claudia daniela-claudia va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: in cadrul societatii exista angajat un sofer care are la dosarul personal atat avizul medical cat si avizul ... (vezi toată discuția)