Buna dimineata. As avea nevoie de cateva indrumari.
1.Actuala administratora nu doreste sa ne dea actele asociatiei, pe motiv ca la noi nu sunt in siguranta. In septembrie, in urma unei Adunari Generale, a fost schimbat presedintele si comitetul ex. Dupa ce s-a intamplat acest lucru, dna a luat toate actele care pana atunci erau tinute la asociatie si le tine acasa. Mai nou, ne-a spus ca actele sunt in bloc dar ca nu vrea sa ne spuna unde si ca nu e treaba noastra.
Asadar, care sunt pasii prin care o putem obliga sa ni le dea?
2.Dorim sa o concediem, intrucat, pe langa varsta inaintata de 80 de ani si multiplele probleme de sanatate pe care spune ca le are (si nu ma indoiesc de acest lucru), nu are nici competente profesionale, toata munca este facuta de `mana`, iar pentru redactarea listelor de intretinere, apeleaza la o firma (pana de curand, costurile erau suportate de catre asociatie, fara sa fi stabilit acest lucru anterior si fara sa stim acest amanunt).
Are contract de munca 6 ore, vine o singura ora pe saptamana sa incaseze si asta e tot. Stiu ca munca de administrator inseamna mai mult decat ora aceasta pe saptamana, dar nu exista comunicare si colaborare din partea dumneaei, oricat ne-am stradui. Vrem sa evoluam, sunt membrii ai asociatiei care doresc, de ex. sa achite cotele de intretinere direct in cont, lucru pe care il refuza in mod constant. Nu detaliez totul, dar va rog sa ne indrumati, cum putem proceda cat mai simplu si mai rapid.
Ne-am gandit la condica de prezenta (desi e pueril, dar e cea mai la indemana). La cate absente nemotivate poate fi chemata la comisia de disciplina? Cum o anuntam, din moment ce nici adresa postala nu i-o stim si nu doreste sa ne-o dea?
Sau, putem angaja o firma de administrare si astfel, postul de administrator fiind desfiintat, o putem concedia?
Administratorul este angajatul asociatie .Actele nu au ce cauta la ea, ci la presedinte.Ii puteti inainta notificarea de incetare a raporturilor cand vine la incasari. Daca nu vrea o puteti gasi cu ajutorul evidentei populatie, unde faceti o adresa, in numele asociatie, semnata de presedinte, prin care rugati sa va comunice domiciliul d-nei. O notificati sa prezinte documentele asociatie, iar daca nu se conformeaza se anunta organul de politie. Conform legii actele sunt proprietatea persoanei juridice nu ale angajatului.
Atestat are?
Pentru corecta si completa dv informare studiati temeinic disp L nr 196/2018
Administartorul de imobil este angajatul asociatieid e proprietari cu limita de competenta de executie
In situatia in care angajatul nu respecta clauxzele CIM di fisa postului,angajatorul are dreptul succesiv sa dispuna prevederile codului muncii
Initial notificati oficial administartorul de imobil cu obligatia restituirii imediate a tuturor documentelor asociatiei de proprietari -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Atat timp cat administratorul de imobil refuza predarea documentelor iar dv suspectati eventuale incalcari ale dispozitiilor in domeniu,anterior oricarui demers pentru incetare raport de activitate,se impune raport de activitate al administratorului de imobil in sarcina cenzorului/comisiei de cenzori a asociatiei de proprietari
Initial va asigurati daca administartorul de imobil in activitatea prestata a generat sau nu prejudiciu material
Daca dv intai concediati administartorul si ulterior constatati eventual prejudiciu material va fi mai greu recuperarea acestuia
Administrator bloc
chriss08
Buna ziua, am si eu o intrebare:
Imi puteti spune daca administratorul blocului imi poate cere o copie a buletinului de identitate, specificand ca mi-a spus ... (vezi toată discuția)