avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reglementarea serviciilor de curierat in Romania- LEGE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reglementarea serviciilor de curierat in Romania- LEGE

Ca si Societati Comerciale, ar trebui sa stim care este LEGEA care normeaza serviciile de curierat si rambursari catre terti in EU , si in Romania;eventual daca sunt diferente.
Care este acea lege?

Ea trebuei sa trateze orice problema cu solutii clare cu termen de aplicare
Exemplu: 1
se trimite un AWB cu n colete pe data de 1 ale lunii,cu ramburs. Firma de curier nu ramburseaza contravalaorea acestuia nici duap 15 zile.
Prin contract este stipulat ca rambursul trebuie virat la maxim 3 zile de la livrare, dar dansii motiveaza faptul prin- coletul nu a fost livrat.

Dar daca din 3 colete trimise , curierul sustine care are doar 1 sau 2 colete preluate?
Iar acestia nu intocmesc niciodata acte semnate la preluare de la vanzator (contraziceti-ma daca aveti dovezi, vorbesc de toate firmele mari – SAMEDAY, Urgent, FAN)

Dar daca statusul colet este in depozit dupa x zile (20 sa zicem) de la data ridicarii?

Dar sesizarile catre dansii, in cat timp ar trebuie sa rezolve? Ca sa nu zic sa raspunda, caci raspunsurile lor nu sunt de folos, in multe cazuri. Vreau sa stim unde sunt aceste legi ale Romaniei, si ce institutie le reglementeaza. Fiindca aceste servicii se fac zilnic si reprezinta o mare parte a economiei, fiecare persoana sau firma apeleaza si depinde de ele.
Ar trebui oare sa fim informati de aceste lucruri?


Observam aici faptul ca noi, societatile suntem neimportanti pentru stat desi noi producem prin Sectorul privat din România o pondere de aproape 80% în PIB.

Nu avem ANPC, nu avem ANCOM, nu exista organisme de control decat pentru consumatori.

Prin aceste ilegalitati se creeeaza cadrul legal de a pagubi toate Societatiel comericale din Romania, fara a fi repercursiuni.

Astept si eu sa aud cine are timp si cash sa se judece cu fimrele de curier, avand in vedere sa aproape zilnic sunt nereguli

Daca o sa va refeciti la OUG 2013, contine mia multe abrogari decat articoel valide, si este vag si nefolositor in cazuri practice.
[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
moldenerg, utilizator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 12:45, 1 Iulie 2019
Bine ati venit in Rominia! Pe hartie avem tot ce ne trebuie si chiar mai mult!!!

Subiectele deschise sunt multiple, ar fi bine sa deschideti o speta pe fiecare subiect aducand precizarile necesare tratarii spetei (ex.: "se trimite un AWB cu n colete pe data de 1 ale lunii,cu ramburs. Firma de curier nu ramburseaza contravalaorea acestuia nici duap 15 zile." precizati modul de tracking si corectati incoerenta intre "contravalaorea acestuia" si "n colete" (singular contra plural)) .

Activitatea de curierat contra ramburs este o activitate reglementata cnf reglementarilor internationale (deci o conventie nu o lege).
Vezi: Regulament din 28/01/2006, Anexa 2, Cap. 3 - Servicii speciale, RC 125 - Colete contra ramburs.
Regulament aprobat de Ordinul nr. 220 din 16/05/2006, publicat în MO, Partea I, nr. 489 din 06/06/2006,

Ca mod general de tratare a problemei coletelor contra ramburs preferati operatorii internationali renumiti DHL, TNT, UPS, etc... (cand reclamatia in Ro nu functioneaza se face apel la directia europeeana a operatorului).

Activitatea site-ului nu include polemicile (regulamentul de functionare al forumului).
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2019
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! - imputatie dupa demisie aleksab aleksab Buna ziua! Prietenul meu se confrunta cu o situatie la munca. Si-a dat demisia de la o firma de curierat, i-a incheiat contractul de munca, iar acum patronul ... (vezi toată discuția)
Comanda emag achitata online ancabotan ancabotan Am comandat un produs in valoare de 800 de lei, achitat online, de pe eMAG, vandut de un seller(magazin) international. Am plasat comanda in data de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am vândut un telefon către yzzy, iar zilele trecute ... Ingrid Cristina Ingrid Cristina Bună ziua, Am vândut un telefon către Yzzy, iar zilele trecute a venit curierul sa ii predau telefonul, cei de la FAN CURIER, iar a doua zi am fost sunata ... (vezi toată discuția)