avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim diferentiat pentru persoanele cu studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim diferentiat pentru persoanele cu studii superioare

Conform acestei ordonante despre salariul minim diferentiat pentru persoanele cu studii superioare, angajatorul nu are voie sa-i plateasca pe cei care au un an vechime şi care lucrează în domeniul pentru care s-au specializat, sub 2350 lei brut. Daca lucrez la privat in domeniul aferent studiilor superioare pe care le-am absolvit, dar nu am un an de vechime, angajatorul poate sa-mi mareasca salariul? Sa zicem imi poate da 1700 lei net sau mai mult inainte sa implinesc un an vechime? Sau este obligat sa ma tina pe salariul minim pe economie pana la un an vechime si abia apoi imi da salariul minim pentru cei cu studii superioare ori mai mult in functie de negociere ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:15, 28 Iunie 2019
Buna ziua,
Se poate plati un salariu mai mare decat cel minim, stabilit prin diferite acte legislative.
Acestea impun valoarea salariului minim brut, sub care nimeni ( nici de la privat. nici de la stat) nu poate angaja pe cineva cu un program normal de lucru de 8 ore/zi.
Salariul maxim poate fi stabilit prin negociere, deobicei in domeniul privat, sau prin alte acte normative, la stat*
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2019
Ionut.ion, utilizator
Deci faptul ca angajatorul mi-a spus ca nu-mi poate ridica salariul pe care il am, mai exact de 1350 lei net, decat dupa un an vechime pentru ca NU ii permite aceasta ordonanta, exact asa s-a exprimat, este o minciuna. Doresc sa-mi schimb locul de munca si de asta vreau sa stiu cum negociez de la inceput si sa nu mai fiu in situatia in care sa fiu dus de nas.
Asteptati si alte pareri dar eu asta cunosc...conform legislatiei este obligatoriu in plata salariul minim, salariul maxim, normal, poate fi mai mare( in functie de negociere sau acte normative-la stat), dar nu poate fi mai mic decat salariul minim aplicabil domeniului de activitate.
Daca angajatorul are o conventie de somaj cu AJOFM, eu fiind angajat din somaj sub 25 ani, il poate impiedica aceasta situatie sa-mi mareasca salariul inainte de un an vechime?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu il poate impiedica conventia sa va mareasca salariul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare salariati cu studii postliceale cristinachebac cristinachebac Caror categorii de salariati li se maresc sal .la 2350 lei....cei cu studii postliceale beneficiaza ? (vezi toată discuția)
Buna ziua!este posibil ca,contractul de munca semnat pe funcția ... Cerasela15 Cerasela15 Buna ziua!este posibil ca,contractul de munca semnat pe funcția de economist economie generala,pe studii superioare ,minimul care este scris sa fie de 2300 ... (vezi toată discuția)
Nelamurire catalinmihai catalinmihai Buna seara, Fiind un simplu angajat(sistem privat) si terminand facultatea (in domeniul respectiv) nu ar trebui sa-mi mareasca salariul? Daca , ... (vezi toată discuția)