avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru parcarea la adresa de domiciliu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru parcarea la adresa de domiciliu

Am primit direct (nu avertisment mai intai, desi era "prima abatere") o amenda de la politia locala pe baza unei reclamatii facute de un sofer care se afla parcat pe troturarul de garda al blocului si asa-zisul spatiu verde (care este asfaltat de noi inca din perioada in care aveam si plateam autorizatie de parcare rezidentiala). Chipurile "l-am blocat in parcare???", eu fiind cu masina pe strada respectiva, la adresa unde locuiesc, in dreptul asa-zisului "loc de parcare", alaturi desigur de toti vecinii mei care locuiesc si parcheaza tot asa, pe troturarul de garda al blocului si asa-zisul spatiu verde, asfaltat de noi vecinii.
In PV este trecuta o hotarare de Cons. local din 2013 (HCLM 184 din 2013) pe care nu o gasesc nicidecum, desi am solicitat-o si la politia locala si nu inteleg ce am gresit atat de rau ca sa primesc amenda (200 lei in 15 zile) ca am parcat masina personala pe strada unde locuiesc, la blocul si scara mea de domiciliu. As vrea sa contest PV respectiv dar nu stiu sub ce forma. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:13, 28 Iunie 2019
Blocarea unei masini este contraventie in multe orase, potrivit unor hotarari ale consiliilor locale. amenzile pot fi si mai mari. fiind vorba de HCL, nu se aplica intotdeauna povestea cu avertismentul. Pe de alta parte, politia locala n-are de unde sa stie la a cata abatere sunteti, ei nu au baze centralizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara... am primit o amenda lasata in geam de la politia ... diana23ingrid diana23ingrid Buna seara... Am primit o amenda lasata in geam de la politia locala deoarece am parcat intr o parcare rezidențială a unui bloc. Spune ca am incalcat ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ethel ethel Bună seara, În spatele blocului este amenajată o parcare, totodată în spatele parcării fiind o stradă cu sens unic.Între parcarea amenajată ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala cluj glt2112 glt2112 Stimati consultanti, Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am ... (vezi toată discuția)