avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli profesionale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli profesionale

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire in legatura cu cheltuielile profesionale. Un agajat si-a cumparat ochelari (lucreaza la calculator) si ne-a adus factura sa o decontam. Problema mea este ca nu stiu cum se conteaza aceste cheltuieli profesionale.


Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 11:54, 26 Noiembrie 2009
le-as considera , dpdv fiscal, la art ART. 21

Cheltuieli

(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:

c) cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 2%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare.
Intră sub incidenţa acestei limite[...] servicii de sănătate acordate în cazul bolilor profesionale

Dpdv contabil :
6458/ alte chelt privind asig si prot sociala = 462
462=5311

iar deductibilitatea sumei din ct 6458 se calculeaza la sf an , fiind deductibil 2% x fond salarii total, restul nedeductibil

Am gindit asa sa nu fie considerat ca avantaj pentru salariat si sa trebuiasca sa fie impozitata c/val acelor ochelari
si ca sa fim si mai stricti, cred ca ar merge si o prevedere in contractul de munca privind aceasta facilitate acordata salariatului
" Angajatorii sunt nevoiti sa acorde salariatilor care lucreaza mult in fata computerului sau la diverse masini, precum cele de cusut, brodat, si care au probleme cu vederea, ochelari gratuit, precum si consultatii medicale gratuite la oftalmolog. De asemenea, vor deveni obligatorii echipamentele de protectie pe care le va acorda firma in functie de specificul muncii depuse. "
In baza unui decont , societatea poate considera aceasta cheltuiala ca fiind deductibuila ( in limita a 2% aplicat la fond salarii ) sau chiar nelimitat , considerand obiectul ca fiind " obiect de inventar " , care se restituie la magazie in momentul in care angajatul pleaca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima 8 martie lenuivan lenuivan de 8 martie s-a dat prima la femei cash=100 ron/ femeie, tb prinse in salarii? sau pot sa le inreg 6458=423, 423=5311, este corect? (vezi toată discuția)
Cadou craciun pt.copii camicami camicami O soc.poate da cadouri de Craciun copiilor minori ai salariatilor sai daca acesti copii nu sunt declarati la societate ca fiind in intretinerea acestora ( la ... (vezi toată discuția)
Ochelari de vedere - lucru la calculator dorinago dorinago Buna ziua, Lucrez ca si inginer proiectant la un birou de proiectare (SRL forma de organizare). Ca urmare a unor dureri de cap si ochi am fost la ... (vezi toată discuția)