avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces

Daca proprietarul servitutii imi interzice folosirea servitutii pe toata suprafata,si la intrare pe servitute a pus o poarta proprie(pe care avem acces) se considera tulburare de posesie?
Nu am stiut cand pune poarta.A montat-o ca ,,e proprietatea lui",fara sa ne ceara parerea stiind ca noi avem pe acolo drept de servitute.
Incazul unui proces se sisteaza toate lucrarile (pe servitute)pana la solutionare?
Se tine cont de cum s-a gasit servitutea in momentul cumpararii sau se tine cont de ce scrie in contractul in urma careia s-a instituit.
Cel mai recent răspuns: Aida2016 , utilizator 20:12, 1 Iulie 2019
Dacă va permite accesul pe poartă nu vad care este problema.
Mergeți cu actele la avocat daca aveti mai multe probleme pentru a se analiza tot.
Multumesc din suflet ,pentru raspunsul prompt.O zi buna va doresc!
Daca nu va mai permite accesul pe acea poarta atunci mergeti urgent la avocat pentru proces.
Da,ne permite accesul ,dar pana la jumatatea servitutii(cu auto)iar de la jumatate doar pietonal,fiindca pe jumatate din suprafataa pus gazon tocmai pentru a nu ajunge pe proprietate cu masina.(servitutea are 3,45 m latime si 48 m lungime).Nu e stipulat ca ar fi pietonala sau auto.
Se poate ieși cu mașina sau ati ramas blocați?

Alte discuții în legătură

Parcare servitute Aida2016 Aida2016 Am masina parcata pe prima parte a servitutii.Prima masina e a mea si in fata masinii mele este parcata masina proprietarului fondului aservit .El iese primul ... (vezi toată discuția)
Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)