avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcare servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcare servitute

Am masina parcata pe prima parte a servitutii.Prima masina e a mea si in fata masinii mele este parcata masina proprietarului fondului aservit .El iese primul noi dupa.De cate ori vrem sa iesim trebuie sa il sunam pe el sa scoata masina sa putem iesi sau intra.
Parcam masina acolo pentru ca nu ne da voie sa intram cu masina pe proprietate.
E normal,sau el vrea in cazul unui proces sa dea vina pe noi ca ii blocam lui accesul pe proprietate,cand de fapt e invers?
Ne acuza de tot felul de chestii,dar pe care el le face ,dar da vina pe noi .
cum, nu va da voie sa parcati in curtea dvs? asta pare a fi o servitute mai speciala. e notata in CF?
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2019
adriandimitriu, utilizator
Fiindca nu imi da voie sa folosesc servitutea pe toata suprafata,de la jumatate spre casa mea,fiindca ,,nu e auto",e doar pietonala desi in acte e de 3,45 m latime.El a pus gazon si aspersoare pe jumatate din latime,tocmai pentru a nu imi permite accesul auto.Asa vrea el ,sa nu respecte ce e trecut in acte.
e o interpretare cam personala a servitutii, dupa mine. consultati un avocat. il puteti aduce pe vecin in instanta si obliga sa elimine gazonul si aspersoarele, cred. depinde si ce doriti de la relatia de vecinatate. din ce am vazut, conflicte de genul acesta se termina fie cu participantii dusmani de moarte, fie foarte buni prieteni. nu putem ghici, nu?
Sau cu mutarea unuia dintre Dvs...
Servitutea este notata in Cf.
Doamna Avocatmaria,ce vreti sa spuneti cu mutarea unuia dintre noi?.Sa inteleg ca vecinul doreste sa ne desfiinteze servitutea si sa ne faca sa plecam de acolo.Daca il actionam in instanta ,avem castig de cauza? Va multumesc anricipat pentru raspuns.
Noi nu ne dorim scandaluri si certuri,vrem sa ne intelegem civilizat dar vecinii sunt de alta parere.Si s-au mutat de curand.Aproximativ 1,6 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)
Proces Aida2016 Aida2016 Daca proprietarul servitutii imi interzice folosirea servitutii pe toata suprafata,si la intrare pe servitute a pus o poarta proprie(pe care avem acces) se ... (vezi toată discuția)