avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Transfer de la scoala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Transfer de la scoala

Bună ziua
Sunt în proces de divorț. În urma unui proces ordonanța prezidențiala, intentat de soț, am obținut domiciliul minorelor la mine. Problema este ca nu îmi da acceptul sa transfer fata cea mare de la scoala unde a fost. Eu nu îmi permit financiar sa o țin acolo deoarece este una particulara și mai am încă 2 fete care le-am înscris deja la școală-grădiniță de pe raza orașului unde locuiesc deja cu ele de 3 săptămâni. Am vorbit cu directorul scolii respective și a zis ca tb sa se informeaze înainte deoarece nu știe dacă îmi poate da transferul atâta timp cât soțul nu este de acord Pot transfera fata chiar dacă tatăl face tot posibilul sa nu o pot transfera cu pretextul ca are drepturi părintești.
Ce ma sfătuiți sa fac?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:14, 30 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu îmi permit financiar sa o țin acolo deoarece este una particulara

Poate isi permite tatal, Daca nu vrea sa schimbati scoala copilului, inseamna ca se ofera el sa o plateasca. Poate si copilul isi doreste sa nu schimbe scoala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
Tatal își permite dar nu pot face naveta 30 km dus și 30 km întors cu ea, doar ca vrea el la acea școală. Plus ca și pe celelalte 2 tb sa le duc la școală și sunt în direcția opusa.
La această școală nu a fost decât 6 luni după ce tot el a insistat sa o mutam de unde era de 2 ani, deoarece a avut o altercație cu paznicul scolii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2019
elisa emilia, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să obțineți hotărâre judecătorească.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu rezolvați pe cale amiabilă, va trebui să solicitați suplinirea consimțământului tatălui în instanță!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mea a obținut ordin de restricție temporar împotriva soțului pentru ea și pentru cei doi copii. poate transfera copiii la altă școală fără acordul lui? dinu marian cornel dinu marian cornel Buna ziua! Sora mea a obtinut un ordin de restrictie impotriva sotului (nu sunt divortati) pentru 2 luni, ordin provizoriu pentru amenintare, pentru ea si cei ... (vezi toată discuția)
Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)
Transfer scoala danyleca danyleca Buna ziua! Sunt in divort cu sotul meu si avem un copil de 16ani, termina clasa a IX-a la seminar, dar nu-si mai doreste sa urmeze aceasta scoala si vrea sa-l ... (vezi toată discuția)