avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea zgomotului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea zgomotului

Buna ziua.
Locuiesc in vecinatatea unui club. In fiecare seara de weekend ne confruntam cu problema zgomotului excesiv. Am sesizat telefonic politia locala cat si cea nationala. Au spus ca i-au sanctionat conform legii 61, dar mai mult nu pot face...
Credeti ca avem vreo sansa sa scapam de acest calvar?
1. In cauza contraventiilor repetate conf legii 61, la pct 26) se poate suspenda activitatea localului respectiv; cine ar trebui sa constate ca aceste lucruri se repeta??
2. Conform ordinului 119/2014 al Ministerului Sanatatii art 16) cine vine la ora 12 noaptea sa masoare intensitatea zgomotului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:16, 1 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a proba depasirea pragului fonic admis este necesar sa detineti probe pe care politia teritoriala nu le poate obtine deoarece nu detine baza tehnica specailizata
Garda de mediu detine baza tehnica de masurare prag fonic
Puteti contacta per internet sau pe site-ul Inspectiei muncii o firma autorizata de catre Ministerul muncii si Ministerul sanatatii pentru efectuare determinari de noxe. Acete firme v pot emite contracost, buletine de determinare zgomot in care se mentioneaza valoarea determinata a zgomotului comparativ cu valoare maxim admisa.
DJSP si Agentia teritoriaala de mediu dispun de laboratoare autorizate si dotate cu aparatura pentru efectuare determinari de zgomot.
Exista primarii care sunt dotate cu aparatura si au personal autorizat pentru efectuare determinari de zgomot si emitere de buletine de determinare zgomot si/ sau vibratii.
Contraventiile se pot aplica periodic fara a exista o limitare ca numar prevazuta de legea nr. 61/ 1991 republicata. Nu este prevazuta de lege o suspendare a activitatii dupa un anumit numar de amenzi contraventionale primite. O suspendare a activitatii o puteti obtine numai in urma unei hotarari judecatoresti definitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa cu muzica deschisa in spatele casei mele hori27 hori27 Locuiesc la casa si de curand in spatele casei s-a deschis o terasa cu muzica,zidul de la spatele casei este comun cu aceasta terasa.Zgomotele clientilor si ... (vezi toată discuția)
Expertiza poluare sonora liviu.moisii liviu.moisii Locuiesc la etajul 1 al unui bloc la parterul caruia are sediul un laborator de patiserie. Laboratorul foloseste un congelator de mare putere, care produce ... (vezi toată discuția)
Ce avize sunt necesare pt funcționarea unei terase restaurant în aer liber? eduardoo eduardoo Ce avize trebuie sa detina un restaurant cu terasa pt a functiona legal ? Intrucat am o problema in ceea ce priveste poluarea fonica (muzica la maxim ... (vezi toată discuția)