avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate discriminare/ Ordinul comun M.E.N. (nr. ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

discriminare/ Ordinul comun M.E.N. (nr. 3900/16.05.2017) ,MAE (A10-2046-26.05.2017) – M.R.P. (nr. C/129/07.06.2017),O.M.E.N. nr. 4294/29.06.2017

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema ce tine de discriminare. Pe site-ul unei facultati a Universitatii Bucuresti in sectiunea admitere apare o metodologie de școlarizare a românilor de pretutindeni în învăţământul superior de stat din România,
pe locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare, dar CU BURSĂ, respectiv, FĂRĂ
PLATA TAXELOR DE ȘCOLARIZARE, DAR FĂRĂ BURSĂ care din punctul meu de vedere pare discriminatorie in sensul ca cei care sunt din randul romanilor din diaspora (romani emigrati, basarabeni si alti romani care îşi asumă în mod liber identitatea culturală română pot candida pentru un loc la aceasta facultate si in cazul in care vor fi admisi la locurile cu taxa, nu vor plati taxa spre deosebire restul candidatilor din Romania. Sunt discriminatorii aceste prevederi? Mie, personal, nu mi se pare corect ca in cazul in care particip la admiterea acestei facultati si as intra la un loc cu taxa iar alti candidati, cum sunt cei din diaspora sa nu plateasca taxa. Va precizez ca taxa este fff mare (in jur de 3000-4000 lei). M-am mai uitat si la alte facultati din cadrul Universitatii Bucuresti dar nu am vazut aceasta metodologie. Va rog sa-mi spuneti daca metodologia este corecta sau e discriminatorie, si daca intr-adevar e discriminatorie, ma pot adresa Consiliului pt Combaterea Discriminarii? Sau unde ma pot adresa pentru a anula aceasta metodologie? Am mentionat in titlul intrebarii ordinul Ministerului Educatiei pt a se putea verifica cele spuse.

Alte discuții în legătură

Student strain cu domiciliul in romania nicolpr nicolpr Buna ziua, Sunt studentă in cadrul A.S.E., Bucureşti, cu statut actual de student în an universitar 2011-2012 înterupt pe caz medical. În iunie 2009 ... (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului la educatie Ganryu Ganryu Buna ziua.De curand,de prin Iunie am ales sa dau admiterea la Academia de Politie \\"Alexandru Ioan Cuza\\",in urma terminarii unei facultati bugetate de la ... (vezi toată discuția)
Student cu taxa sau fara taxa Nelica Nelica As dori sa ma ajute cineva sa lamuresc o problema. LEGE nr. 441 din 18 iulie 2001 stabileste:\"Art. 1. - Institutiile de invatamant superior de stat sunt ... (vezi toată discuția)