avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin de urgență
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin de urgență

Bună seara! Am 18 ani și doresc să-mi schimb cartea de identitate de urgență. În sensul în care în 10 zile plec din țară. Pot solicita eliberarea de urgență a C.I? Ce acte sunt necesare pentru justificare?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:33, 3 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Se solicită schimbarea actului de identitate înainte de termenul de expirare ca urmare a următoarelor modificări:

- dacă s-a modificat numele sau prenumele titularului, data ori locul nașterii, iar în cazul titularului unei cărți electronice de identitate, și prenumele părinților;
- în cazul schimbării denumirii sau rangului localităților și străzilor, al renumerotării imobilelor sau rearondării acestora, al înființării localităților sau străzilor;
- în cazul atribuirii unui nou C.N.P.;
- în cazul deteriorării actului de identitate;
- în cazul pierderii, furtului sau distrugerii actului de identitate;
- când imaginea facială din actul de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului;
- în cazul schimbării sexului;
- în cazul anulării actului de identitate;
- ca urmare a expirării măsurii privind interzicerea dreptului de a se afla în anumite localități
pentru preschimbarea actelor de identitate care nu se mai emit, dar sunt valabile."

Se poate elibera CI de urgenta (< 7 zile), dar trebuie sa depuneti doocumente care justifica acest lucru. Faptul ca plecati din tara nu e urgenta in sine. Dar poate e motivul, si atunci pe el trebuie sa-l justificati. Cum nu stim care e acesta, nu ne putem imagina ce documente sunt mai potrivite.
In plus: daca plecati cu avionul si ati cumparat deja biletele, ati inserat datele actului in continutul biletului. dupa eliberarea unui nou act, acestea nu vor mai corespunde. Unele autoritati de frontiera sunt circumspecte in aceste situatii.
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2019
adriandimitriu, utilizator
Biletul a fost achitat, însă nu și completat cu datele personale. Acestea vor fi completate înaintea plecării mele cu o zi. Dețin factura și planul de călătorie.
daca va incadrati la unul din cazurile enumerate mai sus, nu vad sa fie vreo problema.
contrar, daca nu devoalati motivul pentru care vreti sa va schimbati CI, nu putem ghici ce documente justificative va sunt necesare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume ContSters116875 ContSters116875 In cazul schimbarii numelui, ca urmare a casatoriei, in cat timp se pot actualiza datele la : banca (in cazul unui credit deja existent), serviciu ( ... (vezi toată discuția)
Divort - neschimbare acte dupa divort bogos elena bogos elena buna ziua, am divortat de curand ,am legalizat hotararea de divort dar inca nu am reusit sa imi schimb actele . Este o problema ca inca ii port numele ... (vezi toată discuția)
Buletin facut tarziu bogdanirimia bogdanirimia buna ziua! as vrea sa stiu daca mi se va da amenda din cauza ca nu mi-am facut cartea de identitate la timp.eu am intarziat 2 ani deoarece am fost plecata din ... (vezi toată discuția)