are peste 20 ani titlul, este stampilat da, nu stiu sigur de restul pentru ca m-am uitat in fuga dar din cate retin nu stiu daca le-am vazut. momentan nu e la mine dar cand pun mana pe el revin cu un mesaj. in caz ca sunt prezente ce pot face?
daca titlul are peste 20 ani, e valabil, cred, daca nu a fost contestat.
aproape sigur a fost eliberat in baza legii 18/91.
cel mai sigur e sa va adunati toate documentele de peste tot, sa mergeti la un avocat (platiti o consultatie) si vedeti ce aveti de facut.
teoretic, daca nu au fost contestatii si alte schimburi de terenuri intre timp, dvs. trebuie sa faceti:
1. toate succesiunile de la titularul mentionat pe titlu si pana la dvs: asta se face la notariatul de zona (al judecatoriei unde figureaza terenul), sau chiar la judecatorie, in functie de cat de mult ati intarziat si de cum va intelegeti cu ceilalti mostenitori.
veti avea in mana la final un certificat de mostenitor pe numele dvs si care mentioneaza bunurile mostenite.. acesta este actul dvs de proprietate
2. cadastrul si intabularea mostenirii, partea imobiliara: angajati un cadastrist care va face schitele si masuratorile, intocmeste documentatia si obtine CF;
dupa cum vad ca descrieti situatia, estimez ca sub 6 luni nu poate dura tot procesul, iar cheltuielile... nu stiu. sunt onorarii notar/ taxe de timbru, dupa caz, onorariu cadastrist, impozite de platit, etc.
dupa toate astea, puteti face si vanzarea