avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren cu locatie gresita rectificare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren cu locatie gresita rectificare

Am mostenit un teren si doresc sa il vand, pe titlul de proprietate original nu s-a scris judetul, doar numele localitatii. Cum pot rezolva, si unde? De modificat titlul de proprietate sau de adaugat un act aditional precum ca acel teren cu acea localitate se afla in judetul respectiv.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:51, 4 Iulie 2019
are peste 20 ani titlul, este stampilat da, nu stiu sigur de restul pentru ca m-am uitat in fuga dar din cate retin nu stiu daca le-am vazut. momentan nu e la mine dar cand pun mana pe el revin cu un mesaj. in caz ca sunt prezente ce pot face?
daca titlul are peste 20 ani, e valabil, cred, daca nu a fost contestat.
aproape sigur a fost eliberat in baza legii 18/91.
cel mai sigur e sa va adunati toate documentele de peste tot, sa mergeti la un avocat (platiti o consultatie) si vedeti ce aveti de facut.
teoretic, daca nu au fost contestatii si alte schimburi de terenuri intre timp, dvs. trebuie sa faceti:
1. toate succesiunile de la titularul mentionat pe titlu si pana la dvs: asta se face la notariatul de zona (al judecatoriei unde figureaza terenul), sau chiar la judecatorie, in functie de cat de mult ati intarziat si de cum va intelegeti cu ceilalti mostenitori.
veti avea in mana la final un certificat de mostenitor pe numele dvs si care mentioneaza bunurile mostenite.. acesta este actul dvs de proprietate
2. cadastrul si intabularea mostenirii, partea imobiliara: angajati un cadastrist care va face schitele si masuratorile, intocmeste documentatia si obtine CF;
dupa cum vad ca descrieti situatia, estimez ca sub 6 luni nu poate dura tot procesul, iar cheltuielile... nu stiu. sunt onorarii notar/ taxe de timbru, dupa caz, onorariu cadastrist, impozite de platit, etc.
dupa toate astea, puteti face si vanzarea
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare in titlul de proprietate dupa iesirea din indiviziune!!!!! giani62 giani62 Va rog sa ma ajutati in ceea ce urmeaza:pe un titlu de proprietate sint 4 mostenitori;titlul a fost modificat de citeva ori pentru numerotarea eronata a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare marinelapetrea marinelapetrea Am un contract de vanzare cumparare pe casa parintilor, intocmit in 1997, de mana cu doi martori, parintii au decedat si acum vreau sa intru in posesie legal. ... (vezi toată discuția)
Acte de succesiune... valensia valensia Imi spune si mie cineva de ce Notarul refuza sa faca succesiunea pentru mama pentru un pamint cu CF pe bunicul dinspre mama, in conditiile in care am depus ... (vezi toată discuția)